2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 ziņas 2024.gada 7.februārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2024.gada 7.februārī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00-9.00
Radio1 ziņās klausieties: Nākamnedēļ sāks izsniegt jaunā parauga pases; Palielinās skolu neapmeklējošo skolēnu skaits obligātajā izglītības vecumā; un Apķēpāts viens no jaunajiem vilcieniem.

No nākamās nedēļas, 12. februāra Latvijas pilsoņiem sāks izsniegt jaunā parauga pases. Tāpat par 4 eiro paaugstināta valsts nodeva par pasi. Iekšlietu ministrija norādījusi, ka jaunajās pasēs ir iekļauti inovatīvi pretviltošanas risinājumi, kas atbilst Eiropas Padomes noteikumiem. Jaunās pases ir papildinātas ar lapu skaitu no 34 uz 42 lappusēm, vairāk vietas paredzot vīzu atzīmēm, lai pase būtu pilnvērtīgāk izmantojama tai paredzētajam mērķim – ceļošanai un vīzu saņemšanai, kā arī ierakstiem par pases turētāja nepilngadīgajiem bērniem. Noteikumu grozījumos paredzēts, ka pēc pases derīguma termiņa beigām, noformējot iesniegumu pases saņemšanai vai izsniedzot jauno pasi, persona varēs veco, nederīgo pasi arī paturēt – to caurdurs un atstās personas rīcībā, ja tiks izteikta šāda vēlme.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija neatbalstīja priekšlikumu, kas paredz, ka pašvaldības vadošās amatpersonas, kuram tiek atteikta pielaide valsts noslēpumam, var turpināt veikt darbu, kas nav saistīts ar noslēpuma izmantošanu vai tā aizsardzību. Vienlaikus komisija virzīšanai otrajam lasījumam atbalstīja grozījumus likumos, kas paredz noteikt prasību pašvaldību vadošajām amatpersonām saņemt pielaidi valsts noslēpumam. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš grozījumiem "Par valsts noslēpumu" un "Pašvaldību likumā" būs divas nedēļas.

Centralizētās apkures radītā piesārņojuma samazināšanai pašvaldībās būs pieejams 2,8 miljonus eiro liels finansējums. Minētais finansējums būs pieejams no Eiropas Reģionālās attīstības fonda. Ņemot vērā tikpat lielu privāto līdzfinansējumu, projektu īstenošanai kopējais finansējuma apjoms būs 5,6 miljoni eiro. Šādi plānots veicināt esošo centralizētajā siltumapgādē izmantoto vidējas jaudas sadedzināšanas iekārtu pielāgošanu no 2025.gada izvirzītajām vides kvalitātes prasībām attiecībā uz putekļu emisijām. Tādējādi tiks uzlabota gaisa kvalitāte tuvākajā apkārtnē un Latvijā kopumā. 

Piekāpjoties protestējošajiem Eiropas lauksaimniekiem, Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena otrdien ieteikusi Eiropas Komisijai atteikties no ieceres samazināt pesticīdu izmantošanu lauksaimniecībā. Leiena, uzrunājot Eiropas Parlamentu Strasbūrā, atzina, ka Eiropas Komisijas sākotnējais priekšlikums, kas tika izstrādāts Eiropas Savienības "zaļās pārejas" ietvaros, ir kļuvis par polarizācijas simbolu. Viņa norādīja, ka plāns līdz desmitgades beigām uz pusi samazināt ķīmisko pesticīdu izmantošanu ES ir iestrēdzis arī diskusijās Eiroparlamentā un Eiropadomē. Leiena sacīja, ka viņa lūgs Eiropas komisiju atsaukt šo priekšlikumu.

Eiropas Savienība vēlas ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos tikai tās valsts robežās, kurā viņi ir akreditēti, liedzot viņiem pārvietoties pa visu Šengenas zonu, vēsta tīmekļa izdevums "Politico", atsaucoties uz avotiem diplomātu aprindās. Priekšlikums esot ietverts jaunajā Eiropas Savienības sankciju projektā. Šādu prasību jau kādu laiku uztur Čehija, kas vēl pērn uzstāja uz to, lai tiktu ierobežota agresorvalsts diplomātu pārvietošanās. Šobrīd gan nav skaidrs, kā šīs priekšlikums varētu tikt īstenots, jo pārvietošanās Šengenas zonas robežās pamatā netiek kontrolēta.

Turpinām ziņas

Elektroenerģijas lietotāji, kuri ražo elektrību savam patēriņam un pārpalikumus nodod tīklā, pievienojoties norēķinu sistēmai, varēs saņemt no elektrības tirgotājiem universālo pakalpojumu – tas būs pienākums iegādāties tīklā nodoto elektrību par cenu, kas nav mazāka par 0 eiro par megavatstundu un nav par 20 eiro mazāka nekā elektrības cena biržā. Tiesa, lietotājiem būs noteikti griesti – cik daudz elektrības viņi  varēs nodot tīklā 12 mēnešu laikā. Jau vēstīts, ka no maija mājsaimniecības un uzņēmumi pašpatēriņam saražotās elektrības pārpalikumu varēs nodot tirgotājam par "virtuālo naudu". Līdz 2029. gada 28. februārim darbosies arī uzskaites sistēma – nodotās elektrības kilovatstundu var "paņemt" atpakaļ no tīkla. Pārejot no uzskaites uz norēķinu sistēmu līdz 2025. gada 28. februārim, varēs saņemt kompensāciju par neiztērēto uzkrājumu.  

Iepriekšējos trīs mācību gados ir turpinājis palielināties skolu neapmeklējošo skolēnu skaits obligātajā izglītības vecumā, liecina "Ziņojuma par bērnu stāvokli valstī 2021.un 2022.gadā" un Izglītības kvalitātes valsts dienesta dati. 2020./2021. mācību gadā Latvijas izglītības iestādēs nebija reģistrēti 902 bērni obligātajā izglītības vecumā no pieciem līdz 18 gadiem. Nākamajā - 2021./2022.mācību gadā šādu bērnu skaits pieauga par 78%, sasniedzot tūkstoš 605 bērnus. Atbilstoši datiem 2022./2023.mācību gadā nevienā Latvijas izglītības iestādē nemācījās tūkstoš 881 skolēns obligātajā izglītības vecumā. Lai skolēni priekšlaicīgi nepamestu mācības, iepriekšējos mācību gados Izglītības kvalitātes valsts dienests turpināja īstenot Eiropas Sociālā fonda projektu "Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai", sniedzot dažādu atbalstu skolēniem.

Un vēl

Otrdienas rītā apķēpāts viens no jaunajiem Škoda vagonka vilcieniem, informē ViVi pārstāve Sigita Zviedre. Viņa sacīja, ka uzņēmuma darbinieki apkopo informāciju par minēto nodarījumu, lai pēc tam to iesniegtu Valsts policijai turpmākai izmeklēšanai. Tāpat viņa norādīja, ka apķēpātais vilciens atradās Vagonu parkā, kur pastāvīgi tiek veikta to videonovērošana. Vaicāta par potenciālajām izmaksām seku likvidēšanai, Zviedre sacīja, ka to vēl nevar pateikt, tie būs zināmi pēc vilciena attīrīšanas no uzzīmētā ķēpājuma. Vainīgās personas tiek meklētas un tiks sauktas pie atbildības. "Vivi" pārstāve arī piebilda, ka vilcieni ir apdrošināti.

Radio1 ziņas pulksten 10.00-12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Valdība atbalsta VID reformēšanu un kriminālizmeklēšanas nodalīšanu; Jēkabpils pašvaldības policijas inspektori rīko reidus Viesītes puses ūdenstilpēs; un Jēkabpils novada Galvenajā bibliotēkā skatāma Gitas Losānes foto izstāde “Jēkabpilī ziemojošie putni”.

Valdība atbalstīja Finanšu ministrijas ieceri no Valsts ieņēmumu dienesta atdalīt kriminālizmeklēšanas iestādes - Nodokļu un muitas policijas pārvaldi un Iekšējās drošības pārvaldi. Finanšu ministrijai uzdots sagatavot un līdz 1.jūnijam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā tiesību aktu projektus, kas paredz VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes funkciju un uzdevumu un VID Iekšējās drošības pārvaldes izmeklēšanas un operatīvās darbības funkciju un uzdevumu izslēgšanu no VID funkcijām un uzdevumiem. Tāpat finanšu ministrijai sadarbībā ar Tieslietu ministriju līdz 1.jūnijam uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem Kriminālprocesa likumā, kas paredz precizēt izmeklēšanas iestādes un tām noteikto institucionālo piekritību, kā arī Finanšu ministrijai līdz 1.jūnijam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu par nodokļu un muitas policiju.

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca no 13.februāra lauzīs līgumu ar SIA "Velve" par jaunā A2 slimnīcas korpusa būvniecību, paziņojusi slimnīcas pagaidu padome. Stradiņa slimnīca par līguma laušanu būvniekam paziņojusi otrdien, un līgums lauzts vienpusēji. Slimnīcas padome norāda, ka SIA "Velve" nespēj pildīt līgumā noteiktās saistības - netiek ievēroti būvniecības termiņi, būvobjektā konstatēti būtiski defekti, kas netiek novērsti, objektā notikusi nesaskaņotu apakšuzņēmēju nodarbināšana, kā arī fiksēti citi pārkāpumi. Būvniecības līgums, kas tika noslēgts 2020.gada 27.augustā, tiks izbeigts šī gada 13.februārī. Patlaban slimnīca gatavojas būvobjekta pārņemšanai 20.februārī.

Pagājušajā gadā vidējā elektroenerģijas cena Latvijā samazinājās par 59% jeb līdz 93,89 eiro par megavatstundu, salīdzinājumā ar 2022.gadu, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats. Vienlaikus 2023.gadā gan Latvijā, gan Baltijas reģionā kopumā būtiski palielinājās no atjaunīgajiem energoresursiem saražotās elektroenerģijas apjoms, mazinot atkarību no enerģijas importa. Baltijas valstīs kopumā 2023.gadā no atjaunojamiem energoresursiem saražotās elektroenerģijas daudzums pirmo reizi sasniedza 40% no patērētās elektroenerģijas. Savukārt Latvijā 2023.gadā no atjaunojamiem energoresursiem saražotās elektroenerģijas daudzums sasniedza 68% no patērētās elektroenerģijas.

Krievijas Ārlietu ministrija vakar izsaukusi visu trīs Baltijas valstu pilnvarotos lietvežus, lai izteiktu protestu pret tā saukto Krievijas prezidenta vēlēšanu "sabotāžu". Maskava apsūdzējusi Igauniju, Latviju un Lietuvu par Krievijas prasību ignorēšanu gādāt par tās vēstniecībās organizēto vēlēšanu iecirkņu apsardzi. Maskava pieprasa, lai Baltijas valstis īstenotu visus nepieciešamos pasākumus, kas garantētu vēstniecību un vēlētāju drošību, lai izvairītos no nopietnām šajās valstīs dzīvojošo Krievijas pilsoņu demonstrācijām. Ja sabotāža turpināšoties, Krievija draud apņēmīgi rīkoties. 

Lietuvā, Kuršu kāpā, atrasts Krievijas spiegošanas hidrolokators, kas paredzēts zemūdeņu atklāšanai un atrašanās vietas noteikšanai, paziņojuši Lietuvas Bruņotie spēki. Lietuvas Jūras spēki sestdien saņēmuši ziņojumu no kādas civilpersonas par to, ka Kuršu kāpā atrasta neskaidras nozīmes ierīce ar uzrakstiem krievu valodā. Jūras spēku eksperti ierīci identificēja kā Krievijā ražotu hidroakustisko sonāru, ko izmanto izlūkdatu vākšanai un zemūdeņu atrašanās vietas noteikšanai. Ierīce vairs nedarbojas, un pašlaik to glabā Lietuvas Jūras spēki.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada pašvaldības policija aktīvi veic reidus novada ūdens tilpēs, lai pieķertu un sauktu pie atbildības maluzvejniekus. Pēdējo nedēļu laikā visaktīvāk reidi veikti Viesītes pusē. Par to, kādus pārkāpumus visbiežāk pieļauj makšķernieki stāsta pašvaldības policijas inspektors Jānis Pučinskis.

AUDIO

Jānim Pučinskim jautājām, cik pēdējo reidu laikā ir izņemtu nelegālo makšķerēšanās rīku un kas ar tiem notiek tālāk?

AUDIO

Viesītes pusē ir vairāki ezeri, kurus iecienījuši gan makšķernieki, gan maluzvejnieki.

AUDIO

Plašāk lasiet un foto ar izņemtajiem neatļautajiem zvejasrīkiem Viesītes puses ezeros skatieties portālā Radio1.lv.

Un vēl

Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā atklāta Gitas Losānes foto izstādē “Jēkabpilī ziemojošie putni”. Gita Losāne atzīst, ka putni un to atpazīšana un vērošana ir viņas hobijs. Gita ar fotografēšanu nopietnāk sāka aizrauties pirms 9 gadiem, kad tika nopirkta foto kamera ar lielāku pietuvināšanas iespēju. Viņa fotografēja un centās atpazīt putnus, gūstot no jaunās aizraušanās lielu prieku. Tā putnu fotografēšana un iepazīšana kļuva par Gitas vaļasprieku, tika  izpētītas arī grāmatas par putniem. Lai vēl vairāk tos iepazītu, viņa iestājās Latvijas Ornitoloģijas biedrībā un apmeklē tās rīkotus pasākumus. Lai fotografētu savvaļas putnus tuvplānā to dabiskajā vidē, iegādāta vēl veiktspējīgāka kamera un daudz literatūras par putniem.  Foto izstādē ir iespēja iepazīties ar putniem, kas fotogrāfēti Jēkabpils pilsētas robežās ziemā. Izstāde Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā būs skatāma līdz mēneša beigām.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00-17.00
Radio1 ziņās klausieties: Saņemot pārmetumus par "ekstravagantiem tēriņiem", atkāpjas "Latvijas pasta" padome; Guntara Goguļa lietu Zemgales apgabaltiesa atkārtoti skatīs februāra nogalē; un Jēkabpilī snigšanas laikā netiek tīrītas mazās ielas.

Šonedēļ atkāpusies "Latvijas pasts" padome. "Latvijas pasta" padomes locekļi - padomes priekšsēdētājs Raimonds Dūda un padomes loceklis Ivars Blumbergs - atkāpušies no amata, jo "sadarbība un komunikācija ar Satiksmes ministriju ir nonākusi strupceļā un nav vērsta uz konstruktīvu darbu pie kopīga mērķa nodrošināt un attīstīt konkurētspējīgu uzņēmumu. "Latvijas pasta" padomes paziņojums par amatu atstāšanu iesniegts Satiksmes ministrijai, kuras vadība savukārt pasta padomei pārmet "ekstravagantus tēriņus". 

Biržā plānots kotēt mazāko daļu akciju lielai daļai valsts uzņēmumu, šodien Latvijas Bankas rīkotajā Latvijas kapitāla tirgus forumā "Jaudīgi uzņēmumi - spējīgāka valsts" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa. Savukārt finanšu ministrs Arvils Ašeradens sacīja, ka pilnīgi noteikti pirmais biržā kotētais valsts uzņēmums būs  Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic", kā arī tie valsts uzņēmumi, kuri nav atkarīgi no valsts, bet gan strādā kā pilnvērtīgi tirgus uzņēmumi - "Tet", "Latvijas mobilais telefons", "Augstsprieguma tīkls",  "Latvenergo" un "Latvijas valsts mežu" kopuzņēmums "Latvijas vēja parki".

Pirmoreiz pasaulē nodemonstrēts jauna tipa elektrības ieguves paņēmiens, ko izmantot ekstremāli tālās kosmosa misijās. Prototips "SpaceTRIPS" izgatavots Latvijas Universitātes Fizikas institūtā. Kā skaidro universitātē, elektrības iegūšanas paņēmiens radīts, izmantojot divu, iepriekš kopā nesajūgtu, samērā mazpazīstamu tehnoloģiju apvienojumu vienotā iekārtā. Prototips sastāv no divām mašīnām: termoakustiskā dzinēja – iekārtas, kas kosmosā pārveidos kodoldegvielas siltumu skaņā, un ģeneratora, kas skaņu pārveido elektrībā, izmantojot šķidra metāla svārstības magnētiskajā laukā. Iekārtai nav kustīgu, dilstošu detaļu. Vienīgais, kas kustas, ir šķidrs metāls. Tas ļauj nodrošināt elektroapgādi zondei daudzu desmitu gadu garumā bez apkopes. Tā var tikt izmantota tālos lidojumos, kur Saules enerģijas ir maz, kā arī citviet – uz Zemes.

Vācijas transporta sistēmu daļēji ir paralizējis kārtējais streiks. Šodien streiko tūkstošiem nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" darbinieku, kuri pieprasa lielāku atalgojumu. Streika dēļ "Lufthansa" spēs nodrošināt tikai nelielu daļu no paredzētajiem lidojumiem, tāpēc desmitiem tūkstošiem pasažieru nāksies atlikt savus ceļojumu plānus. Arodbiedrības "Verdi" izsludinātajā streikā piedalās aptuveni 25 tūkstoši "Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieku, piemēram, lidojumu reģistratori un gaisa kuģu mehāniķi. Streika dēļ ir traucēta Frankfurtes, Minhenes, Hamburgas, Berlīnes un Diseldorfas lidostu darbība.

Otrdienas vakarā Eiropas Parlamentā, piedaloties Eiropas Komisijas un Eiropadomes pārstāvjiem, notika debates par tā dēvēto "Rašageitu" un Krievijas iejaukšanos demokrātiskajos procesos Eiropas Savienībā, ko izraisījušas apsūdzības Eiroparlaments deputātei Tatjanai Ždanokai par sadarbību ar Krievijas izlūkdienestiem. Arī viņa pati tajās piedalījās un pat uzstājās debašu pirmajā daļā. "Jā, es esmu aģente," paziņojusi deputāte, piebilstot, ka ir "Miera aģente." Uz to Lietuvas pārstāve Rasa Jukņevičiene  norādījusi, ka, citēju: "Jā, Tatjana Ždanoka, jūs esat tikpat liela miera aģente kā [Krievijas diktators Vladimirs] Putins." Lietuvas pārstāve aicināja kolēģus nekad vairs nesaukt Ždanoku par Latvijas deputāti. 

Turpinām ziņas

Zemgales apgabaltiesas Jelgavas tiesu namā bijušā Jēkabpils novada domes izpilddirektora Guntara Goguļa lietu atkārtoti skatīs 26.februārī. Jau ziņots, ka Latvijas Republikas Augstākā tiesa jeb Guntara Goguļa pārsūdzēto Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā skatīto apelācijas tiesas spriedumu izskatīja un nodeva atpakaļ Zemgales apgabaltiesai izskatīšanai no jauna. Tāpat arī vēstīts, ka Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā 2023.gada 8.martā Apelācijas instancē tika skatīta lieta, kurā Jēkabpils novada pašvaldības bijušais izpilddirektors Guntars Gogulis iesūdzējis pašvaldību par nepamatotu atlaišanu no darba un prasību, atjaunot viņu iepriekšējā amatā, izmaksājot kompensāciju par darba piespiedu kavējumu. Jēkabpils novada pašvaldību šis spriedums apmierināja. Savukārt Guntars Gogulis lietu pārsūdzēja Augstākajā tiesā, norādot, ka apelācijas tiesas spriedums ir pretrunā ar Darba likumu.

SIA “Jēkabpils siltums” publiskojis informāciju par apkures izmaksām decembrī. Vienas megavatstundas siltumenerģijas cena decembrī bija 61,34 eiro bez PVN. Tikmēr vidēji viens apkures kvadrātmetrs decembrī izmaksāja 1,57 eiro bez PVN. Visdārgāk apkure decembrī izmaksājusi mājā Brīvības ielā 2h/2, kur iemītnieki par apkuri maksāja – 2,93 eiro par kvadrātmetru. Tikmēr vismazākie rēķini par apkuri decembrī bijuši jāmaksā mājai Ziemeļu ielā 6  – 1,13 eiro bez PVN par apkures kvadrātmetru. Renovētajās daudzdzīvokļu ēkās decembrī visvairāk bijis jāmaksā mājas Nameja ielā 1 iemītniekiem –1,88 eiro par apkures kvadrātmetru bez PVN. Savukārt vismazākie renovēto māju apkures rēķini decembrī bija mājas Slimnīcas ielā 4 iemītniekiem – 0,78 eiro par kvadrātmetru bet PVN. Plašāk par to, cik katrā mājā, kurai apkuri nodrošina SIA “Jēkabpils siltums” izmaksājis apkures kvadrātmetrs decembrī skatieties  portālā Radio1.lv - SIA “Jēkabpils siltums” sagatavotajās tabulās.

Un vēl

Naktī uz trešdienu sākās kārtējais šīs ziemas sniegputenis un snigšana. SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Gluhs informē, ka pilsētā jau no pieciem rītā strādā deviņas tehnikas vienības un 16 sētnieki. Darbi noritot ierastajā ikdienas režīmā. Ielas tīra saskaņā ar noteiktajām prioritātēm un atbilstoši uzturēšanas klasēm, sākot ar pilsētas centru, pēc tam tiek attīrīti laukumi un tikai pēc snigšanas pilsētas mazās ielas. Ja kādā no vietām, kur sniegs nav tīrīts, iedzīvotāji sniega dēļ nevar izbraukt no mājām vai tur nevar piekļūt operatīvo dienestu tehnika, iedzīvotāji darba laikā aicināti zvanīt uz tālruņa numuru – 28642208. Savukārt ārpus darba laika uz šo numuru sūtīt ziņas lietotnē WhatsUpp.

Arī SIA JK Namu pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece informē, ka uzņēmuma darbinieki šodien tīra sniegu visā pilsētā pie daudzdzīvokļu mājām. Sniega tīrīšanā ir iesaistīti 28 SIA JK Namu pārvalde sētnieki un četras traktortehnikas vienības. Tiek tīrīti Namu pārvaldes apsaimniekoto daudzdzīvokļu māju iekšpagalmi un mikrorajoniem pieguļošie ceļi. Viņa piebilst, ja iedzīvotāju transportlīdzeklis ir novietots pie mājas un tās tuvumā pamana sniega tīrīšanas tehniku, lūgums savu automašīnu iespēju robežās pārvietot nostāk, lai darbs ritētu raitāk!

Sinoptiķi informē, ka šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā galvenokārt valdīs sals, palaikam snigs, svētdien iespējama atkala.’Ceturtdien un piektdien daudzviet snigs. Nedēļas beigās Latviju no dienvidiem var sasniegt jauna nokrišņu zona, iespējams arī sasalstošs lietus jeb atkala. Vējš pārsvarā būs lēns, nedēļas nogalē gaidāms lēns līdz mērens austrumu vējš. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz -1..-9 grādiem, bet, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš vietām - pārsvarā Latgalē, kā arī Vidzemes austrumu un ziemeļu daļā - noslīdēs līdz -12..-17 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra galvenokārt būs +1..-4 grādi, valsts austrumos līdz -8 grādiem. 

Dienvidos no Latvijas atradīsies silts gaiss, temperatūra Ukrainā var pietuvoties +20 grādu atzīmei, savukārt Eiropas ziemeļaustrumos saglabāsies liels sals. No svētdienas palielināsies varbūtība, ka Latviju sasniedz siltāks gaiss - atkusnis.

Atstājiet komentāru