2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpilī, Akmeņu ielā norisināsies muzikāla dzejas performance "Dzejas fetišs"

Jēkabpilī, Akmeņu ielā norisināsies muzikāla dzejas performance "Dzejas fetišs"

Muzikālā dzejas performance "Dzejas fetišs" notiks 14. septembrī plkst. 18:00 Akmeņu ielas kvartālā (Akmeņu ielā 1, Jēkabpilī). Dažādu autoru dzejas lasījumu gaitā skanēs Laura Kampāna veidots skaņdarbs, informē pasākuma organizatore Sintija Kampāne-Štelmahere. 

"Dzejas fetišs" ir Jēkabpils interešu apvienības "Literāts" organizēts ikgadējs Dzejas dienu notikums Jēkabpilī, kas pulcē dažādus autorus lasīt savu dzeju atmosfēriska stila mūzikas pavadībā. Līdz šim notikušas trīs performances – pirmā bija 2018. gadā.

Nosaukumā "Dzejas fetišs" ir ietverta savdabīga polaritāte: dzeja kā dzīvs, radošs mākslas produkts vai process un fetišs kā atdarinājums, eksaltācijas un apbrīna apdvests priekšmets vai simbols. Tā ir vertikāla pozīcija: dzeja iemieso no augšas uz leju vērstu telpiskumu, savukārt fetiša funkcija pievērš cilvēku no lejas uz augšpusi. 

"Dzejas fetišs" ir improvizācija, kurā savienojas gatavais un negatavais, māksla  un daba, tveramais un netveramais, paredzamais un neparedzamais. "Dzejas fetišā" uz skatuves paaugstinātais dzejnieks veic gan radītāja, gan izpildītāja darbu, bet dzejoļu lasījums mūzikas plūdumā īpaši izceļ dzejnieka savdabīgumu. "Dzejas fetišs" ir neatkārtojama poētiska pārdzīvojuma materializācija, kura ir pilnīga tikai notikšanas mirklī.

Atstājiet komentāru