2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aicina uz Barikāžu atceres pasākumu “Atmiņu stāsti un dziesmas”

Aicina uz Barikāžu atceres pasākumu “Atmiņu stāsti un dziesmas”

Ņemot vērā plūdu situāciju pilsētā, sākotnēji iecerētais pasākums 20.janvārī Tautas nama telpās Mežrūpnieku ielā 2, ir pārcelts uz 3. februāra plkst. 18.00.

Pasākums iecerēts, kā atmiņu stāstījumu par laiku neilgi pirms barikādēm un barikāžu laiku. Tajā piedalīsies folkloriste un mūziķe Iveta Tāle, sieviešu kora “Unda” un jauniešu kora “Ritums” dziedātāji.  
Ieeja pasākumā ir  bezmaksas.

Jau ziņots, ka Latvijas Tautas frontes organizētās barikādes, kurās piedalījās Latvijas neatkarības aizstāvji no visiem novadiem, bija unikāls nevardarbīgas pretošanās paraugs.

Barikādes Rīgā sāka celt 1991.gada 13.janvāra vakarā. To mērķis bija aizsargāt Augstākās padomes ēku, televīziju, Daugavas tiltus un citus stratēģiski svarīgus objektus. 16.janvārī sāka aktivizēties OMON vienība. Apšaudē pie Vecmīlgrāvja tilta gāja bojā Satiksmes ministrijas šoferis Roberts Mūrnieks. Savukārt jēkabpilieši Barikāžu laikā Rīgā Zaķusalā sargāja televīzijas torni. Patlaban šajā vietā ir atklāts memorials “Acis”, kur katru gadu 13.janvārī notiek atceres pasākums, kas aizsāk barikāžu atceres nedēļu visa valstī.

Kopš 1997.gada 20.janvāris ir noteikts par barikāžu aizstāvju atceres dienu.

Atstājiet komentāru