2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils novada kultūras pārvaldei meklēs palīgu uz laiku

Jēkabpils novada kultūras pārvaldei meklēs palīgu uz laiku

Radio1.lv, tiekoties ar Jēkabpils novada domes vadību preses konferencē, jautāja, kā tiks organizēts kultūras pārvaldes darbs, zinot, ka tās direktore devusies ilgstošā prombūtnē. Turklāt šogad ir arī  Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki, kuriem notiek gatavošanās un līdz ar to pārvaldldei ir daudz vairāk pienākumu nekā ikdienā. 

“Viens no variantiem ir, ka vietnieci Lauru Aišpuri varētu iecelt par direktores pienākumu izpildītāju un tad uz vietnieka amatu varbūt sludināt konkursu,” saka Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības un kultūras jautājumos Alfons Žuks.

Viņš piebilst, ka otrs variants ir izsludināt konkursu uz Kultūras pārvaldes direktora pienākumu izpildītāja amatu, uz noteiktu laiku, bet pats arī atzīst, ka tas būtu sarežģīti.

“Kurš tad gribēs nākt uz to gadu, pusotru gadu uz pārvaldes vadītāja vietu?” jautā Alfons Žuks. “Bet mēs domāsim par to.”

Trešais variants, ko apsver pašvaldības vadība, ir nesludināt konkursu uz vadošajiem amatiem, bet uz Dziesmu un Deju svētku laiku atrast kādu palīgu, noslēdzot līgumu par sadarbību uz laiku, kurš varētu atbalstīt Jēkabpils novada Kultūras pārvaldi šajā periodā, kad ir daudz papildu pienākumu. Alfons Žuks piebilda, ka visticamāk tiks meklēts palīgs uz laiku.

Atstājiet komentāru