2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Sprūds uzsver Sēlijas poligona lomu militārās klātbūtnes stiprināšanā Latgalē

Sprūds uzsver Sēlijas poligona lomu militārās klātbūtnes stiprināšanā Latgalē

Ar militārā poligona "Sēlija" būvēšanu tiek stiprināta militārā klātbūtne Latgales reģionā, uzsvēra aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), divu dienu vizītē apmeklējot Latgali un Aizkraukles novadu.

Kā aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāvis Artūrs Danga, vizītes laikā ceturtdien un piektdien ministrs tikās ar vietējo pašvaldību iedzīvotājiem un amatpersonām, kā arī Nacionālo bruņoto spēku reģionālo vienību pārstāvjiem.

Sprūds norāda, ka reģionālajā vizītē divas intensīvas dienas tika aizvadītas, pilnveidojot risinājumus institūciju sabiedrības iesaistei visaptverošā valsts aizsardzībā.

"Mūsu austrumu kaimiņu impēriskās ambīcijas nekur nezudīs. Tādēļ svarīgi, ka jau šobrīd mērķtiecīgi strādājam pie Baltijā lielākā - Sēlijas - poligona būvēšanas, valsts aizsardzības dienesta ieviešanas un Zemessardzes stiprināšanas. Tas palielinās mūsu militāro klātbūtni valsts austrumos un attīstīs gatavību reaģēt," atzīme Sprūds.

Aizsardzības ministrs tikās ar Aizkraukles, Daugavpils un Augšdaugavas novada pārstāvjiem, lai pārrunātu civilās aizsardzības plānus, pašvaldību lomu krīzes situāciju pārvarēšanā, kā arī militārā poligona "Sēlija" izveides gaitu.

Ministrs atklāja Latgales reģionālo semināru par visaptverošu valsts aizsardzību, lai sekmētu sabiedrības iesaisti valsts aizsardzībā. Tāpat ministrs viesojās Daugavpils Universitātē un Daugavpils valstspilsētas vidusskolā, kā arī tikās ar Latgales reģiona nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Sprūds vizītē apmeklēja Zemessardzes 55.kājnieku bataljonu, Zemessardzes 34.kājnieku bataljonu un Zemessardzes 3. Latgales brigādes poligonu "Meža Mackeviči", lai iepazītu infrastruktūru un apmācību apstākļus, kā arī tiktos ar zemessargiem, valsts aizsardzības dienesta karavīriem un komandējošo sastāvu.

AM norāda, ka 2023.gadā Saeima pieņēma Militārā poligona "Sēlija" izveides likumu, nosakot priekšnoteikumus jauna militārā poligona "Sēlija" izveidei Jēkabpils un Aizkraukles novadu teritorijās.

Foto: Serž. Ēriks Kukutis, Aizsardzības ministrija

Atstājiet komentāru