2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mums raksta: Kāpēc solīto septiņu tirdzniecības kiosku vietā Krustpils tirgus laukumā izvietoti tikai četri? (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās jēkabpilietis Andris C. un interesējās, kāpēc Krustpils tirgū izvietoti tikai četri, sākotnēji projektā plānoto septiņu tirdzniecības kiosku vietā. Viņš interesējās, kur tiks izvietoti vēl trīs tirdzniecības kioski, kas sākotnēji bija paredzēti Krustpils tirgum?

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītāju Aināru Skromānu un lūdzām komentēt iedzīvotāja jautājumu.

“Kiosku skaits projektā tika samazināts, jo par projektā pieejamajiem līdzekļiem vairāk nevarēja iegādāties,” skaidro Ainārs Skromāns. 

Jau ziņots, ka projekts “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Zemgales plānošanas reģionā” tika ieviests EEZ grantu 2014. - 2021. gada perioda programmā “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”. EEZ un Norvēģijas granti ir finansiāls atbalsts, ko sniedz Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Projekta vadošais partneris ir Zemgales plānošanas reģions (ZPR). Projektā iesaistītie partneri ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība, Jēkabpils novada pašvaldība un nevalstiska organizācija (NVO) „Innovation Circle Network”. Projekta kopējais budžets bija 969 256 EUR, no kuriem programmas līdzfinansējums ir 793 867,70 EUR. Jēkabpils novada pašvaldības projekta izmaksas sastāda 117 647 EUR, no kurām programmas finansējums – 100 000 EUR (85%), pašvaldības līdzfinansējums – 17 647 EUR (15%).

Jēkabpils novada pašvaldība projekta realizācijas laikā plānoja aprīkot mājražotāju tirgu Jēkabpilī, pilsētas Krustpils daļā. Bija paredzēts uzstādīt septiņus pārvietojamos mājražotāju kioskus. Kopējās projekta izmaksas Jēkabpils novada pašvaldībai projektā tika paredzētas -  117 647 eiro. Projektu īstenot bija paredzēts no 2021.gada 1.septembra līdz 2024. gada 30.aprīlim. Tā kā projekts ilga vairākus gadus un pēdējos gados gan saistībā ar pandēmiju, gan karu Ukrainā ir pieaugusi dzīves dārdzība, sākotnēji iecerēto septiņu tirdzniecības kiosku vietā līdzekļu pietika tikai četriem. Krustpils tirgū plānots uzstādīt arī tualeti, kas tiks izdarīts tuvākajā laikā. Projekta noslēgumā paredzēts arī labiekārtotā mājražotāju tirdziņa atklāšanas pasākums.

Jau ziņots, ka tirdzniecības kioskus izgatavoja vietējais uzņēmums -  SIA “Uzkuri” par līgumcenu  52 000 tūkstoši  eiro bez PVN. Nosacījumi paredz, ka tirgotājs kiosku varēs iznomāt uz laika periodu ne mazāku kā mēnesis.

Par vienu slēgtā tipa tirdzniecības kiosku noma mēnesī būs 50 eiro plus elektrības patēriņš pēc elektrības skaitījuma rādījumiem.

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-1/1)

  • Viss skaidrs
    04.04.2024 16:54
    Nu re - projektā 2 pašvaldības un biedrība kopā piesaistījušas 969 256 eiro, no kuriem Jēkabpils novada daļa ir 117 647 eiro. 4 tirgus kioski būs izmaksājuši vien 52 tūkstošus, uzstādīs arī tualeti un būs atklāšanas pasākums. Pašvaldība par to visu kopā no savas kabatas būs samaksājusi vien 17 647 eiro.

Atstājiet komentāru