2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Izveidots Sēlijas pasākumu kalendārs

Izveidots Sēlijas pasākumu kalendārs

Lai veicinātu kultūras, tūrisma un kopienu pasākumu apmeklētību, elektroniski izveidots Sēlijas pasākumu kalendārs. Vienlaikus šī ir iespēja pasākumu rīkotājiem saskaņot datumus ar cerību, ka Sēlijas sabiedrībai nozīmīgi notikumi nepārklāsies, portālu "Ceturtdiena" informēja kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas”
sabiedrisko attiecību un tūrisma speciālists Jānis Dzimtais.

Kalendārs publiski pieejams ikvienam adresē ej.uz/selijaskalendars. To brīvprātīgi apņēmusies veidot biedrības “Augšzemnieki” aktīviste, Dvietes kopienas pārstāve Gunta Kivliša: “Kalendāra galvenais mērķis ir uzzināt, kādi pasākumi Sēlijā jau ieplānoti, lai citu pasākumu rīkotāji var rēķināties ar kaimiņos notiekošo. Jo agrāk ir zināms pasākuma datums, jo laicīgāk būtu vērts to publicēt kalendārā.”

Šobrīd kalendārā jau ievietoti vairāk nekā 70 pasākumi. Tās ir gan pašvaldību, gan uzņēmēju, gan nevalstisko organizāciju un kopienu plānotās 2024. gada ieceres. Piemēram, Mazzalves pagasta Ērberģē 11. maijā notiks V Sēlijas Tūrisma tirgus. 29. jūnijā Jaunjelgavā notiks IX Sēlijas Tautas mākslas svētki "Sēlija rotā". 24. augustā Bebrenē startēs tūrisma rallijs, bet Ilūkstē iecerēta nakts balle.

Jaunus kultūras un kopienu pasākumus iespējams katram pašam pievienot ar Google konta palīdzību. Lai saņemtu Google konta piekļuvi, nepieciešams nosūtīt pieprasījumu tā izveidotājai  Guntai Kivlišai (e-pasts: gunta.dogzina@gmail.com). Ja tāda konta nav, pasākumus visa gada garumā var elektroniski ievietot pasākumu anketā ej.uz/selijaspasakumi2024  un vēlāk tie tiks ievietoti kalendārā.

Laikus publicēto pasākumu norisē, protams, ir iespējamas izmaiņas, tāpēc pilna programma kalendārā netiek ievietota. Plānotajā datumā kalendārā tiek norādīta norises vieta, laiks (ja zināms), nosaukums un rīkotāju kontakti. Tomēr ievietotās ziņas iespējams arī labot: “Precizējumu var veikt, pašiem piekļūstot kalendāram, vai, atkārtoti pildot anketu, un pirms nosaukuma pierakstot “precizējums”, informē Gunta.

Šādu vienotu Sēlijas pasākumu apkopojumu jau agrāk veica Sēlijas novadu apvienība, kas pastāvēja no 2012. gada līdz 2021. gadam. Sēlijas pasākumu kalendārs ir brīvprātīga iedzīvotāju iniciatīva, ko informatīvi atbalsta kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas”. Drīzumā kalendāru paredzēts ievietot arī Sēlijas kopienu un tūrisma portālā selija.com.

Foto: Dita Sala

Atstājiet komentāru