2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 8.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 8.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkraukles multifunkcionālajā sporta laukumā Draudzības krastmalā 5 šomēnes atsāksies rosība — būvdarbi. Būvnieks pabeigs laukumu izveidi un salabos iepriekš nogruvušo gabiona sienu. Staburags informā, ka ir izstrādāts risinājums, kas jau saskaņots ar būvvaldi, kā akmens sienas nogruvuma draudus novērst. Darāmā apjoms nav liels un Aigars Zīmelis, Aizkraukles pilsētas un pagasta pārvaldnieks cer, ka līdz 1. jūnijam multifunkcionālais laukums jau varētu būt pieejams iedzīvotājiem. Jau ziņots, ka rudenī būvnieks pabeidza mākslīgā seguma futbola laukumu, kur jau šobrīd trenējas vietējie futbolisti.

Līvānu novada pašvaldība izsludinājusi iepirkumu pilsētas strūklakas grīdas un sienu virsmas flīžu atjaunošanai. Lai piedalītos konkursā, pretendentam pēdējo piecu gadu laikā līdz pieteikuma iesniegšanas dienai jābūt pieredzei būvdarbu veikšanā vismaz vienā pārbūves vai atjaunošana objektā, kurā ir bijuši flīzēšanas darbi. Objektiem jābūt pilnībā pabeigtiem vai ekspluatācijā nodotiem, līgumā noteiktajā termiņā un kvalitātē, par kuriem ir saņemtas pasūtītāja pozitīvas atsauksmes. Saskaņā ar nolikumu, strūklakas flīžu atjaunošana jāpaveic viena mēneša laikā no būvdarbu uzsākšanas. Būvdarbu garantijas termiņam jābūt 36 mēnešus ilgam. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 22.aprīlis. Paredzamā līgumcena ir 20 tūkstoši 500 eiro.

Rēzeknes novada pašvaldība izsludinājusi Latgaliskās identitātes projektu konkursu. Tajā iedzīvotāji aicināti iesniegt savas radošās idejas, lai stiprinātu latgaliskās vērtības un veicinātu piederības izjūtu novadam. Pirms pāris gadiem pašvaldība jau īstenoja līdzīgu projektu konkursu, un lielā interese parādīja, ka tas jāturpina. Latgaliskos projektus var pieteikt līdz 29. aprīlim. Dalībnieki var brīvi izpausties – vai tas ir pasākums, vai tas ir baneris vai kāda latgaliskās kultūrvēstures izpēte. Kopējā summa ir 3 tūkstoši eiro. 

Turpinām ziņas

Sestdienas vakarā Augšdaugavas novadā izglābts ezerā iepeldējis cilvēks. Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, sestdien īsi pirms 21 tika saņemts izsaukumus uz Augšdaugavas novada Višķu pagastu, kur cilvēks bija iepeldējis ezerā un paša spēkiem netika laukā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku pamanīja aptuveni 15 metru attālumā no krasta un nogādāja uz sauszemes, kur nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.
Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Mežotnes pils parkā pretlikumīgi ir nozāģēti seši koki, no kuriem viens lapu, bet pieci skuju koki. Par šo nodarījumu Valsts policijā sākts kriminālprocess. Uzņēmumā “Valsts nekustamie īpašumi” precizēja, ka nozāģēti seši koki 14-30 cm diametrā, nodarījums fiksēts 4. aprīlī, tad arī informēti likumsargi. Šāda patvaļīga koku zāģēšana jau ir otro reizi, pirmais gadījums bijis 2023. gada janvārī, kad koki zāģēti pie lauksaimniecības zemēm Cepļa pusē.

Sestdienas naktī ugunsgrēkā Jēkabpils novadā cietis cilvēks. Naktī ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Vīpes pagastu, kur dega atkritumi trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš bija centies ugunsgrēku nodzēst paša spēkiem.

Un vēl

Tradicionālajos "Vimbu svētkos" Bauskā būs vimbu cope un daudzveidīga svētku programma. Sestdien, 20.aprīlī, Mūsas upes labajā krastā, Krasta ielā pie Bauskas stadiona notiks jau sestie "Vimbu svētki". Rīta agrumā svētku dienu uzsāks Labas gribas makšķerēšanas sacensību dalībnieki, kuru reģistrācija sacensībām notiks svētku dienā pirms starta. Lai reģistrētos, dalībniekiem līdzi jāņem derīga makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karte, kā arī personu apliecinošs dokuments. Sadarbībā ar Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrību Labas gribas makšķerēšanas sacensību dalībnieki uz vietas varēs saņemt vienas dienas bezmaksas licenci vimbu copei, lai katram no upes būtu iespēja izvilināt astoņas vimbas. Loms turpat uz vietas tiek sagatavots, kūpināts un pret ziedojumu nodots apmeklētājiem baudīšanai. Arī šogad vimbas pēc speciāli Bauskai izstrādātas receptūras kopā ar palīgiem no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības gatavos pavārs Atis Zgirskis, bet līdz ar saullēktu mobilās kūpinātavas darbinās kūpinātava "Abas".

Atstājiet komentāru