2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilī šonedēļ sāk izvietot Ziemassvētku gaismas dekorus. Par 34 000 eiro iegādāti jauni rotājumi novada pilsētām

Jēkabpilī šonedēļ sāk izvietot Ziemassvētku gaismas dekorus. Par 34 000 eiro iegādāti jauni rotājumi novada pilsētām

Šonedēļ sāk izrotāt pilsētu ar Ziemassvētku gaismas dekorācijām. Rotājumu izvietošana sāksies ar gaismas dekoru pie apgaismes stabiem izvietošanu un Vecpilsētas laukuma rotāšanu.

Lai papildinātu rotājumu klāstu, pašvaldība šogad par 34 000 eiro iegādājusies jaunus Ziemassvētku dekorus, kas paredzēti izvietošanai uz elektrības stabiem – Jēkabpilī, Viesītē un Aknīstē. Iepirkumā uzvarēja uzņēmums “Adam Decolight Latvia”. Līgumcena par elektrības stabu dekoru piegādi Jēkabpils pilsētai ir 22 307,08 eiro, par rotājumu piegādi Aknīstei – 7655,07 eiro, savukārt par rotājumu piegādi Viesītei – 10 374,20 eiro. Cenas norādītas, ieskaitot PVN. Pašvaldībai piederošos gaismas dekorus pilsētā izvieto SIA “Jēkabpils pakalpojumi”.

Kā iepriekš preses konferencē tiekoties ar medijiem sacīja pašvaldības Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns, nosacījums šogad esot, ka dekoriem jābūt uzstādītiem līdz 1. decembrim.  

Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas Vides dizaina speciāliste Maija Bataraga Vilka stāsta, ka Vecpilsētas laukumā un pasta ielā tiks izgaismoti tur augošie koki, savukārt uz uzkalniņa būs izvietoti gaismas koki, brieži un stirnas. Savukārt uz strūklakas būs izvietota gaismas bumba, kurā iekšpusē atradīsies eglīte. Savukārt pie svētku egles būs izgaismots Ziemassvētku vecītis un sniegpārsliņas.

Jaunos un nomātos gaismas dekorus pie apgaismes stabiem paredzēts izvietot Brīvības ielā no Sidraba ābeles līdz Jēkabpils Valsts ģimnāzijai, Rīgas ielā no Kurzemes ielas līdz Madonas ielas satiksmes apļiem, kā arī Vienības ielā un uz tilta pār Daugavu. Savukārt iepriekšējo gadu gaismas dekori pie apgaismes stabiem tiks izvietoti Brīvības ielā no Jēkabpils valsts ģimnāzijas līdz lūsim Dolomīta ielas satiksmes aplī, kā arī Rīgas ielā no Madonas ielas apļa līdz pilsētas robežai Rīgas virzienā.
Ziemassvētku dekorus izvietos arī pilsētas satiksmes apļos. Brīvības ielas satiksmes aplī pie katoļu baznīcas būs izvietots piecmetrīgs gaismas koks, kas būs piestiprināts pie karoga kāta, aplī pie Kena parka atradīsies trīs bumbas, kā Ziemassvētku eglītes dekori, bet satiksmes aplī Rīgas ielā tilta galā būs piecmetrīgs izgaismots ziemeļbriedis. Maija bataraga Vilka stāsta, ka sākotnēji te bija plānots izvietot Ziemassvētku vecīša kamanas ar ziemeļbriežiem, taču, ņemot vērā, ka satiksmes aplis tilta galā ir pakļauts vējiem un pastāv iespēja, ka tā dēļ kamanas ar ziemeļbriežiem var tikt regulāri apgāztas, no šīs ieceres atteicās. Taču arī izgaismots ziemeļbriedis izskatīšoties krāšņi. 

Maija Bataraga Vilka teic, ka šīgada tēma, izgaismojot pilsētu baltās gaismas toņos Ziemassvētkiem, ir “Meža pasaka jeb Mežs ienāk pilsētā”.

Savukārt par Kena parka rotājumiem gādā atsevišķi kultūras pārvalde kopā ar Attīstības pārvaldi.

Foto no arhīva. 2022.gads.

Komentāri (0-1/1)

  • no laukiem
    29.11.2023 10:48
    Kāpēc Ziemassvētku rotājumi pienākas tikai pilsētām? Novads atzīst tikai pilsētas !!!!un laucinieku maksātie nodokļi arī pārsvarā pilsētās un pareizo un pietuvināto cilvēku teritorijām tiek tiek:))))

Atstājiet komentāru