2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Matu kopšana vasarā

Matu kopšana vasarā

Rūpes par matiem ir svarīgas visa gada garumā, un katrs gadalaiks paredz individuālu pieeju matu kopšanā. Vasarā mati piedzīvo kārtīgu pārbaudījumu – saule, karstums un mitrums var ietekmēt to struktūru un stāvokli. Lai mati izskatītos veselīgi arī karstumā, svarīgi par tiem atbilstoši rūpēties. Tam noder piemērota matu kosmētika – šampūns, kondicionieris un matu maskas, kā arī speciālie līdzekļi, kas aizsargā matu no karstuma ietekmes. Tāpat ņem vērā mūsu apkopotos padomus, lai mati izskatītos mirdzoši un veselīgi.

1. Aizsargā matus no saules

Vasarā ļoti būtiski ir pasargāt matus no tiešiem saules stariem. Līdzīgi kā mēs izmantojam sauļošanās krēmu, lai pasargātu ādu no apdegumiem, arī matus nepieciešams pasargāt. Tam noder dažādas galvassegas. Vari izvēlēties platmali ar lielākām malām, lai aizsegtu arī plecus un seju, vai plānu lakatu, kuru vari uzsiet neskaitāmos veidos. Lai samazinātu saules staru radīto ietekmi, vari izmantot matu kopšanas produktus ar UV filtru.

2. Mitrini matus

Saule un karstums no matiem ātrāk izvada mitrumu, un tie paliek sausāki nekā ierasts. Tāpēc vasarā īpaši svarīgi matus papildus mitrināt. Izmanto mitrinošus šampūnus un kondicionieri. Neaizmirsti arī matu maskas un matu serumus. Ja līdz šim vēl neesi tādus produktus iekļāvusi ikdienas matu kopšanas rutīnā, izvēlies matu maskas sausiem matiem, kas būs piemērotas vasaras sezonai. Maska matiem jāizmanto ne biežāk kā reizi nedēļā.

3. Neaizraujies ar matu veidošanu

Tas gan nenozīmē, ka neko nedrīkst ar tiem darīt. Centies samazināt matu veidošanas instrumentu lietošanu. Lai fēns, lokšķēres, taisnotājs, gofrētājs un citi instrumenti nedaudz atpūšas un ļauj atpūsties arī taviem matiem. Matiem pēc mazgāšanas vari ļauj izžūt dabiski. Veidošanu vari aizstāt ar matu lentes ielikšanu, bizes uzpīšanu vai kādas citas vieglas frizūras izveidošanu.

4. Pēc peldes izskalo matus

Karstā vasarā arī peldes ir ikdienas sastāvdaļa. Dīķī, ezerā, jūrā vai baseinā – ikvienā peldvietā ūdens matus samitrina un pēc tam tos nepieciešams izmazgāt. Tas ļaus parūpēties par to, lai mati ir tīri visas dienas garumā. Izmanto ierastos matu kopšanas kosmētikas produktus. Ja esi pavadījusi vairākas dienas pie ūdenstilpnēm, atceries palutināt matus un izmanto arī matu maskas.

5. Uztura ietekme

Arī tavs uzturs ietekmē matu veselību. Lai mati būtu pietiekami mitrināti, atceries dzert pietiekami daudz ūdens – vismaz 2 litrus dienā. Karstākās vasaras dienās nepieciešamais ūdens daudzums var būt pat lielāks. Piedomā arī pie sava uztura. Ēd veselīgas, sabalansētas maltītes, kā arī atceries to darīt regulāri. Dodoties pie dabas, ne vienmēr ir iespējams ko pagatavot, tāpēc nodrošinies ar ēdienu līdzņemšanai un veselīgām uzkodām.

STENDERS matu maskas



Viens no vērtīgiem matu kopšanas kosmētikas produktiem ir matu maskas. Tā palīdz rūpēties par matu mitruma līmeni. Kā jau noskaidrojām, vasarā tas ir īpaši svarīgi. STENDERS piedāvājumā atradīsi vairākas matu maskas, kas piemērotas dažādiem matu tipiem:

- Matu maska intensīvai atjaunošanai – atjauno un mitrina matus;

- Matu maska “Ingvers un citrons” – baro un aizsargā matus;

- Matu maska “Piparmētra un šī sviests” – mīkstina un baro matus;

- Matu maska “Melnās dūņas” – nogludina un baro matus.

To, kuras matu maskas izvēlēties un iekļaut savā matu kopšanas rutīnā, atradīsi STENDERS mājaslapā. Atceries parūpēties par saviem matiem. Ievērojot atbilstošu matu kopšanu un ņemot vērā apkopotos padomus, mati būs skaisti un veselīgi ik dienu!

Atstājiet komentāru