2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils slimnīcā Covid-19 pacientiem paredzēto gultu skaitu plāno palielināt līdz 80

Jēkabpils slimnīcā Covid-19 pacientiem paredzēto gultu skaitu plāno palielināt līdz 80

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā tuvākajā laikā Covid-19 pacientiem paredzēto gultu skaits tiks palielināts līdz 80, ceturtdien domes sēdē informēja pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis.

Pašlaik iestādē šādiem pacientiem paredzētas 64 gultas, tostarp septiņas smagi slimiem pacientiem.

Gogulis stāstīja, ka pērn slimnīcā bijuši 440 pacienti ar pneimoniju, tostarp 206 ar Covid-19 izraisīto. Savukārt 2019.gadā iestādē ārstējušies 274 pacienti ar pneimoniju. Vienlaikus izpilddirektors uzvēra, ka nāvju īpatsvars no pneimonijas abos gados bijis līdzīgs.

Pašlaik Covid-19 pozitīvi ir 50 slimnīcas darbinieki, aptuveni 100 ir saņēmuši vakcīnas, un daļa ir izslimojusi Covid-19. "Praktiski varam cerēt uz kolektīvo imunitāti slimnīcā," pieļāva Gogulis.

Komentējot situāciju pilsētā, izpilddirektors stāstīja, ka Covid-19 dēļ karantīnā ir divas bērnudārza "Auseklītis" grupas, skartas arī citas pašvaldības iestādes. Saslimšana konstatēta arī pašvaldības kapitālsabiedrībās, un vairāk sasirgušo ir uzņēmumos, kuru darbiniekiem darba pienākumu veikšanai ir jākomunicē ar iedzīvotājiem.

Gogulis apliecināja, ka pašvaldība ir gatava atvēlēt telpas sporta, kultūras objektos un skolās iedzīvotāju vakcinēšanai, taču gaida no valsts precīzākus norādījumus.

Pašvaldība arī palīdzot pilsētas bērniem un pedagogiem attālināto mācību laikā, nepieciešamības gadījumā nodrošinot ar tehniku. 

"Problēmu pietiek gan pedagogiem, gan bērniem, bet kopumā šie jautājumi tiek risināti," apgalvoja pašvaldības izpilddirektors.

Komentāri (0-2/2)

  • Abdris
    29.01.2021 12:29
    Covid beigsies,tad kad beigsies eiropas 4 miljardi.
  • Vija
    28.01.2021 16:51
    Kad tas covid vienreiz beigsies....

Atstājiet komentāru