2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilī, Brīvības ielā angārā dzēsti degoši vadi

Jēkabpilī, Brīvības ielā angārā dzēsti degoši vadi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4. marta plkst. 6.30 līdz 5. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma septiņus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums.

Neilgi pirms diviem pēcpusdienā Jēkabpils novada Krustpils pagastā pēc divu kravas automašīnu sadursmes ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. Cilvēki no transportlīdzekļiem bija izkļuvuši paši saviem spēkiem. 

Desmitos vakarā Brīvības ielā Jēkabpilī divstāvu angāra tipa ēkā dega vadi 0,5 m2 platībā. 

Puspiecos vakarā Tukuma novada Slampes pagastā uz autoceļa bija avarējis kravas furgons ar piekabi, uz kura atradās traktors. Ugunsdzēsēji glābēji ar vinčas un tauvas palīdzību transportlīdzekļus novilka no ceļa braucamās daļas un sakārtoja brauktuvi.

Plkst. 01.06 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novadu, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega atkritumu tvertne un sadzīves mantas 5 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki, kuri notikumā cieta. Dzēšanas darbu laikā, ugunsdzēsēji glābēji atrada cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi. Dzēšanas darbos piedalījās Lapmežciema un Engures brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst. 04.05 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 38 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru