2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Hokeja pavasaris Jēkabpilī

Šajā nedēļas nogalē tiks dots starts izšķirošajām spēlēm Jēkabpils novada atklātajā hokeja čempionātā, 24.martā spēlē (plkst.20:00) par bronzu nūjas krustos HK “Huligan” un HK “Madonas” komandas, savukārt, 25.martā (plkst. 15:00). norisināsies pirmā zelta spēle, kurā spēkiem mērosies HK “Kalupe” un HK “Jēkabpils” hokejisti. Cīņa par bronzas un zelta medaļām norisināsies līdz kāda no komandām izcīnīs divas uzvaras.

Jēkabpils novada atklātais čempionāts hokejā sākās vēl 2022.gada oktobrī. Regulārajā čempionātā piedalījās sešas komandas, katrai komandai savā starpā aizvadot pa divām spēlēm. Par regulārā čempionāta uzvarētājiem tika kronēti HK “Kalupe” hokejisti, kas desmit aizvadītajās spēlēs nepiedzīvoja nevienu zaudējumu un ar 20 punktiem iekārtojās tabulas galvgalī.

Drošu otro vietu regulārajā čempionātā ar 17 punktiem izcīnīja HK “Jēkabpils”. Daudz sīvāka cīņa bija par trešo vietu, HK “Madona” (11 punkti) par punkta tiesu apsteidza HK “Huligan” (10 punkti).
Piektajā vietā regulāro čempionātu noslēdza HK “Sēļi”, kas desmit aizvadītajās spēlēs izcīnīja 4 punktus. Bez izcīnītajiem punktiem regulāro čempionātu sestajā vietā noslēdza HK “Logi un Durvis”.

Individuālajās statistikas ailēs līdz par regulārā čempionāta pēdējai kārtai noritēja spraiga cīņa par rezultatīvākā hokejista godu. Visvairāk punktu ieguva HK “Kalupe” hokejists Vitālijs Gorohovs 35 punkti (17 gūti vārti, 18 rezultatīvas piespēles”), viņam sekoja HK “Huligan” spēlētājs Raivis Kurņigins 34 punkti (10+24) un HK “Sēļi” spēlētajs Oskars Ancītis 33 punkti (21+12), kurš ieguva arī snaipera godu 21 reizi pārspējot pretinieku vārtsargu.

Ceturtdaļfināla play-off kārtā risinājās līdz kādas komandas divām uzvarētām spēlēm. HK “Huligan” diezgan viegli tika galā ar HK “Sēļi” 11:4 un 9:3, spraigāka cīņa risinājās otrajā ceturtdaļfināla pārī HK “Madona” – HK “Logi un Durvis” 5:3 un 6:2.

Pusfināla play-off kārtā savu pārākumu laukumā apliecināja HK “Kalupe”, kas divas reizes droši pārspēja HK “Madona” ar rezultātiem 7:2 un 9:1. Otrajā pusfināla pārī tika aizvadītas pilns spēļu komplekts, HK Jēkabpils ne bez pūlēm tika galā ar HK “Huligan” 6:3, 3:6 un 3:1.

Izšķirošās spēles play-off sērijā par medaļām tiks aizvadītas jau šajā nedēļā, nepalaid garām un izbaudi hokeja pavasarī Jēkabpilī.

Foro: Lāsma Irša, DIVI KADRI

Atstājiet komentāru