2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpilietis iegūst 8.vietu Pasaules Tūres posmā Slovākijā (FOTO)

Sestdien, 2.martā, Slovākijas pilsētā Nove Zamky norisinājās Pasaules Tūres posms galda hokejā, kurā piedalījās 63 galda hokejisti no 10 valstīm - Ukraina, Čehija, Latvija, Slovēnija, Zviedrija, Somija, Vācija, Ungārija, Slovākija, Polija, no kuriem divi jēkabpilieši - Andrejs Kuzņecovs un Kristaps Zarinieks.

Kristaps Zarenieks informē, ka vadoties pēc Pasaules reitinga dalībnieki tika sadalīti 4 apakšgrupās, no kurām labākie 6 kvalificējās Top 24 jeb 1.līgai, tas izdevās arī abiem jekabpiliešiem.

Kristaps līgas turnīru noslēdza 23.vietā, tādu pašu vietu ieņemot arī sacensību kopvērtējumā, savukārt Andrejs ierindojās 8.vietā, kas nozīmēja "play off" spēles, kurām kvalificējās 16 labākie. 

 1.kārtā Andrejam stājās pretī Slovēnijas labākais galda hokejists Anže Božics, kur sērijā līdz 4 uzvarām labāks bija jēkabpilietis ar rezultātu 4-2.

 1/4 finālā stājās pretī viens no labākajiem Čehijas un Pasaules galda hokejistiem - Michal Kobrle (pasaules rangā 16.vieta), kur aizraujošās un rezultatīvās spēlēs savu līmeni tomēr pierādīja čehs, uzvarot sēriju ar 4-1. Andrejam sacensību kopvērtējumā - 8.vieta. 

 Pirms šī turnīra Andrejs Pasaules rangā ieņēma 116.vietu, bet panākums ļaus pietuvoties Top 100.

Par čempionāta uzvarētāju kļuva Pasaules reitinga 2.numurs Jevgēnijs Matantsevs (Ukraina), aiz sevis atstājot čehu Michalu Kobrli, 3.vieta, negaidīti, latvietim Gintam Lasmanim (Skrundas GHK), kurš mazajā finālā apspēlēja Čehijas pirmo numuru Patriku Petru.

Pasaules Tūres kalendārā šosezon ir 15 posmi, no kuriem 4 ir Supersērijas statuss, labākie 5 turnīri katram spēlētājam iet kopvērtējumā ieskaitē.

Nākamais posms sezonā paredzēts ASV pilsētā Detroitā, jēkabpiliešus,iespējams,varēsim redzēt Supesērijas posmos Tallinā un Prāgā.

Jāpiemin, ka šajā sezonā Andrejam jau ir viens spilgts sasniegums, kur negaidīti tika izcīnīta uzvara Pasaules Tūres posmā Slovēnijā.

Foto: Kristaps Zarenieks

Atstājiet komentāru