2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Šodien pēdējo dienu var deklarēt ienākumus no kapitāla pieauguma

Šodien pēdējo dienu var deklarēt ienākumus no kapitāla pieauguma

Šodien pēdējo dienu var deklarēt ienākumus no kapitāla pieauguma 2013.gada pēdējā ceturksnī un 2013.gadā, informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID).

VID atgādina, ka likums "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" nosaka, ka fiziskās personas gūtais ienākums no kapitāla pieauguma ir apliekams ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme ienākumam no kapitāla pieauguma ir 15%.

Personām, kuras guva ienākumu no kapitāla pieauguma, ja ienākumi no kapitāla aktīvu atsavināšanas mēnesī pārsniedza 500 latus (711 eiro), līdz ienākuma gūšanas mēnesim sekojošā mēneša piecpadsmitajam datumam ir jāiesniedz VID deklarācija par ienākumu no kapitāla pieauguma.

Tām personām, kuras guvušas ienākumu no kapitāla pieauguma un kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem mēnesī bija vairāk nekā 100 lati (142 eiro), taču nepārsniedza 500 latus (711 eiro), deklarācija par ienākumu no kapitāla pieauguma par ceturksnī gūto ienākumu jāiesniedz VID vienreiz ceturksnī līdz ceturksnim sekojošā mēneša piecpadsmitajam datumam.

Atstājiet komentāru