2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils reģionālā slimnīca strādā ar zaudējumiem, lai gan pērn apgrozījusi 8,2 miljonus eiro

Jēkabpils reģionālā slimnīca strādā ar zaudējumiem, lai gan pērn apgrozījusi 8,2 miljonus eiro

SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" pagājušajā gadā apgrozījusi 8,2 miljonus eiro, kāpinot apgrozījumu par 6%, salīdzinot ar 2012.gadu, liecina "Firmas.lv" informācija.
 
 
Jēkabpils reģionālā slimnīca pagājušo gadu noslēgusi ar zaudējumiem 363 482 eiro apmērā, turpretī 2012.gadā uzņēmums strādāja ar peļņu - 9859 eiro.
 
 
Kā vēstīts vadības ziņojumā, draudi slimnīcas veiksmīgai darbībai ir Ministru kabineta noteiktie pakalpojumu tarifi, kuri ir būtiski zemāki par pašizmaksu. Šī jautājuma risināšanā ļoti aktīvu darbību veic Latvijas slimnīcu biedrība, kuras biedrs ir arī Jēkabpils reģionālā slimnīca.
 
 
Turklāt katru gadu tiek mainīti slimnīcu darbības apmaksas un finansējuma plānošanas principi, šajā gadā tiek realizēta pāreja uz jaunu finansēšanas modeli, tomēr jau tagad jāsecina, ka tajā nebūs iekļautas daudzas līdz šim aprēķinātās pozīcijas.
 
 
2013.gadā slimnīcai nav izdevies pārdot ēkas un zemi Artilērijas ielā 18, to plānots izdarīt 2014.gadā, vai arī tiks lemts par ēku nojaukšanu, liecina vadības ziņojums.
 
 
Lai nākamo gadu noslēgtu ar peļņu, slimnīca turpinās attīstīt dienas stacionāra pakalpojumus, izvērtēs apkalpojamā reģiona piedāvājumus un attīstīs trūkstošos diagnostikas un dienas stacionāra pakalpojumus.
 
 
Arī šogad tiek apsvērta iespēja par medicīnisko iekārtu atjaunošanu, nolietoto medicīnas instrumentu, aprīkojuma un mēbeļu nomaiņu.
 
 
SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" reģistrēta 1997.gadā ar 2,3 miljonu eiro pamatkapitālu.
 
 
Sabiedrība pieder Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, un tās valdes priekšsēdētājs ir Ivars Zvīdris.

Atstājiet komentāru