2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī uzņēmumi nodrošina ēdināšanu mediķiem un dāvanu kartes bērniem

Jēkabpilī uzņēmumi nodrošina ēdināšanu mediķiem un dāvanu kartes bērniem

Trīs vietējie uzņēmumi Jēkabpilī ārkārtējā situācijā nodrošina ēdināšanu mediķiem un policistiem, kā arī dāvanu kartes bērniem, informē Jēkabpils pilsētas pašcvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa, uzsverot, ka pašvaldība šiem uzņēmumiem saka - Paldies!

SIA "Latgran" ir izrādījis vēlmi palīdzēt tām jēkabpiliešu ģimenēm, kurās aug skolas un pirmsskolas vecuma bērni. Uzņēmums ir apņēmies segt izdevumus vairāk nekā 100 dāvanu karšu 30 un 15 eiro vērtībā nodrošināšanai tām ģimenēm, kas kādu iemeslu dēļ neatbilst pašvaldības saistošajos noteikumos ietvertajām atbalstāmajām audzēkņu grupām, piemēram, bērna deklarētā dzīvesvieta ir Jēkabpils, bet viņš mācās citas pašvaldības teritorijā esošā skolā vai pirmsskolas izglītības iestādē.

""Latgran" iniciatīva ir liels atbalsts gan jēkabpiliešu ģimenēm, gan arī pašvaldības budžetam. Ir daudz jomu, kurās nepieciešama palīdzība un atbalsts. Tāpēc aicinu arī citus uzņēmējus, kam rocība atļauj, sazināties ar mums un sniegt palīdzīgu roku šajā sarežģītajā situācijā," komentēja Jēkabpils domas priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML).

Tāpat pašvaldība izsaka pateicību uzņēmumam SIA "Margret", kas katru dienu nodrošina pusdienas SIA "Centrālā laboratorija" personālam un dežurējošajiem pašvaldības policijas darbiniekiem, kas Sporta nama telpās ik dienu veic Covid-19 analīzes.

Pateicīga vietvara ir arī uzņēmuma SIA "Evits" kafejnīcai "Oāze", kas parūpējās par pusdienām Jēkabpils reģionālās slimnīcas Perinatālās aprūpes centra un Uzņemšanas nodaļas darbiniekiem.

Kā vēstīts, Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Tikmēr veselības ministre Ilze Viņķele (AP) otrdienas preses konferencē pauda cerību, ka "mums izdosies līdz Jāņiem tikt galā ar Covid-19, un Lieldienu šūpošanos mēs ar lielu prieku varēsim īstenot vēlāk vasarā".

"Lūdzu neļaujamies pavasara eiforijai un strikti izpildām epidemioloģiskos nosacījumus - distancēšanos, higiēnu, divu metru distances ievērošanu un publisku pasākumu neapmeklēšanu," aicināja Viņķele, "šī ir tā reize, kad pieticīga latviešu piesardzība - "nevajag vēl sapriecāties" - tiešām ir vietā".

Pēc Viņķeles paustā, patlaban noteiktie drošības pasākumi netiks mīkstināti. "Pieņemam to kā realitāti, ka līdz 12.maijam turpinām pašreizējos ierobežojumus," pauda ministre, norādot, ka "šobrīd nav arī nepieciešamības tos pastiprināt".

Komentāri (0-4/4)

  • izdzīvotajs
    10.04.2020 13:05
    Ko tad mūsu pilsētas miljonāri (Nitišs, Dišlers uc) klusē ka ūdeni mutē ieņēmuši. Tāpat nekas nav dzirdēts par Šķeles, Šlesera, Lemberga palīdzību valstij.
    Morāli kropļi-jo vairāk nozodz, jo vairāk tevi apbrīno, jo slavenāks tu kļūsti
  • esssssss
    10.04.2020 12:25
    Viens uzņēmējs 30, otrs - 30 un būs visi mediķi nodrošināti ar pusdienām, pilsētā kafejnīcu ir daudz, žēl, ka citi neatsaucas, piemēram, Ķēķis? Gudras atklātas vēstules uzņēmēju vārdā rakstīt nav liela maksla, vajag atbalstīt reāli, kā to dara citi, kas publiski neafišējas, bet vienkārši dara un ir līdzās grūtā brīdī.
  • Mediķis
    10.04.2020 00:01
    Nodrošina mediķus ar ēdināšanu? 30 porcijas uz 300 darbinieku kolektīvu ir ,,nodrošina,,?
  • Viesis
    09.04.2020 16:56
    Ku-kū! Kur mūsu uzņēmēju biedrības bagātnieki? Tikai ar muti brauc!

Atstājiet komentāru