2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Konkursā “Industriālo teritoriju attīstība Jēkabpils pilsētā” pašvaldība meklē teritorijas apbūves tiesībām

Konkursā “Industriālo teritoriju attīstība Jēkabpils pilsētā” pašvaldība meklē teritorijas apbūves tiesībām

23.aprīlī Jēkabpils pilsētas Domes sēdē tika apstiprināts lēmums par apbūves tiesību pieteikumu konkursa izsludināšanu “Industriālo teritoriju attīstība Jēkabpils pilsētā”, portālu Radio1.lv informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Tā kā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija plāno ieguldīt Latvijas ekonomikā 200 miljonus eiro uzņēmējdarbības attīstībai, bet Jēkabpils pilsētas pašvaldības rīcībā nav atbilstošu teritoriju, tiek izsludināts konkurss nodibināt apbūves tiesiskās attiecības ar fiziskām vai juridiskām personām industriālo teritoriju attīstībai Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Teritorijas var tikt izmantots Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu ieviešanai, kā arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības autonomās funkcijas īstenošanai - sekmēt saimniecisko darbību attiecīgajā administratīvajā teritorijā un rūpēties par bezdarba līmeņa samazināšanu.

Piedāvājumus vērtēs Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektora izveidota komisija, savukārt konkursa rezultātus apstiprinās Dome.

Industriālās teritorijas attīstīšanas ietvaros uz apbūves tiesību objekta var tikt būvētas ražošanas ēkas/būves, laukumi, piebraucamie ceļi, lietusūdens kanalizācija, ūdensvada un notekūdeņu kanalizācijas, elektrības un siltumapgādes  infrastruktūra u.c. objekti, kas nepieciešami industriālās teritorijas attīstības nodrošināšanai. Vēlamā platība – ne mazāk kā 1ha. Apbūves tiesības līguma termiņš: no 15 līdz 30 gadiem.

Piedāvājumā tiks vērtēti: piedāvātā apbūves tiesību maksa, objekta atrašanās vieta, attālums līdz pilsētas galvenajām/tranzītielām, piebraucamo ceļu kvalitāte, esošā infrastruktūra, pieejamās komunikācijas, to jauda.

Piedāvājums jāiesniedz Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, nosūtot to uz elektroniskā pasta adresi:  pasts@jekabpils.lv ar atzīmi: “Piedāvājums apbūves tiesībām”.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2020.gada 11.maijs plkst.12.00.

Komentāri (0-1/1)

  • Esss
    26.04.2020 08:56
    Jābūvē tik augšā ukraiņu olu ražotne...

Atstājiet komentāru