2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

SIA JK Namu pārvalde: Aizvadītā apkures sezona laikapstākļu dēļ – netipiski ilga

SIA JK Namu pārvalde: Aizvadītā apkures sezona laikapstākļu dēļ – netipiski ilga

SIA JK Namu pārvalde ar 1.maiju savā pārvaldībā esošajām mājām beidz apkures sezonu, kas laikapstākļu dēļ izvērtusies diezgan netipiska.

2019./2020.gada apkures sezonai raksturīga diezgan silta ziema un neierasti ilgs siltumenerģijas piegādes periods: apkure pieslēgta septembra pēdējā nedēļā un atslēgta aprīļa beigās/maija sākumā, lai gan parasti siltums pilsētā tiek padots oktobra vidū un atslēgts aprīļa vidū. 

Atgādinām, ka mūsu apsaimniekotajās mājās siltummezgli ir noregulēti tā, lai tad, ja āra gaisa temperatūra ir +12 grādi, apkure automātiski atslēgtos. Taču jāņem vērā arī tas, ka āra temperatūras devēji (sensori) ir uzstādīti dažādās debess pusēs, un starpība starp dienvidos un ziemeļos izvietotu sensoru var būt pat pieci grādi. Līdz ar to iespējamas situācijas, kad vienai mājai apkure izslēdzas tad, kad dienvidu pusē ir +20 grādi, citai – kad ziemeļu pusē ir aptuveni +7 grādi.

Jāpiebilst, ka daudzi mēdz atsaukties uz ierasto praksi: siltuma piegāde tiek pārtraukta, kad vidējā āra temperatūra trīs diennaktis pēc kārtas pārsniedz +8 grādus, un tādā gadījumā samērā siltās ziemas dēļ par apkures atslēgšanu būtu bijis jādomā jau janvārī. Savukārt aprīļa vidū, kad, kā ierasts, beidzas apkures sezona, dienā vidēji bija diezgan vēss (no +6 līdz + 8 grādiem), bet uz mēneša beigām kļuva jau siltāks: no +8 līdz +16 grādiem. Līdz ar to nolemts aprīļa pēdējā nedēļā atslēgt apkuri. Taču, ja ir vēlēšanās siltumenerģijas piegādi atjaunot, to ir iespējams izdarīt: nepieciešama attiecīgās mājas 2/3 dzīvokļu īpašnieku rakstiska piekrišana. Aptaujas lapa pieejama SIA JK Namu pārvalde mājaslapā www.jknp.lv (Informācija→Dokumenti lejupielādei→Daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašnieku APTAUJAS LAPA). Aicinām rūpīgi izvērtēt lēmumu par apkures atjaunošanu!


Iveta Skolniece,
SIA JK Namu pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste


Foto:

SIA JK Namu pārvalde

Atstājiet komentāru