2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī izvērtēti biznesa ideju konkursa ‘’Solis augšup’’ projekti

Jēkabpilī izvērtēti biznesa ideju konkursa ‘’Solis augšup’’ projekti

Jēkabpilī norisinājies biznesa ideju līdzfinansēšanas konkurss ‘’Solis augšup’’, portāla radio1.lv redakciju informēja biedrības ‘’Jēkabpils rezidence’’ valdes locekle Mārīte Pole.

Konkursa mērķis - sniegt finansiālu atbalstu biznesa attīstības projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī radīt inovatīvus, ar paaugstinātu pievienoto vērtību produktus un pakalpojumus, kas veicinātu esošās saimnieciskās darbības attīstību vai dažādošanu un lai attīstītu alternatīvus ienākumu avotus un palielinātu Jēkabpils iedzīvotāju ienākumu līmeni.

Projektu konkurss Jēkabpils pilsētā norisinājās pirmo reizi,  un tas bija jauns izaicinājums uzņēmējiem.

Konkursa īstenošanai piešķirtais finansējums 15000 EUR apmērā. Maksimāli pieļaujamais finansējuma apmērs vienam projektam 3000 EUR.

Konkursā tika iesniegti četrpadsmit projekti, kurus izvērtēja vērtēšanas komisija.  Trīs no pieteikumiem tika noraidīti dokumentu atbilstības vērtēšanas posmā. Pārējie pretendenti 17.jūlijā prezentēja savus iesniegtos projektus vērtēšanas komisijai. 

Iesniegtās idejas ļoti dažādas  - gan uzkopšanas pakalpojumu dažādošanai, veļas mazgāšanas pakalpojumu pilnveidošanai, gan filmēšanas un gaismas tehnikas iegādei, ražošanas iekārtu modernizācijai, apģērbu šūšanas pakalpojumiem, pamatlīdzekļu iegādei telpu aprīkošanai uc.

Uzklausot pretendentus,  izvērtējot visas idejas komisija lēma piešķirt finansējumu sešiem projektiem, kuri ieguva augstākos vērtēšanas punktus:

•    SIA ‘’E&E Clean’’ – iekārtu iegāde uzkopšanas pakalpojuma pilnveidošana;
•    D. Laurenovs (biznesa uzsācējs) – Bērnu attīstošu rotaļlietu paneļu ražošana;
•    IK FitnessVFS – sporta pakalpojumu attīstīšana;
•    SIA ‘’Aminata’’ – šūšanas pakalpojumu pilnveidošana;
•    SIA ‘’EventFrame’’ – iekārtu iegāde;
•    SIA ‘’Sans’’ – apdrukas iekārtas iegāde.

Biedrība Jēkabpils rezidence izsaka lielu pateicību visiem konkursa dalībniekiem, kuri iesniedza projektus!

Tie, kas neuzdrošinājās, nepaspēja iesniegt savas idejas, kā arī dalībnieki , kuri nesaņēma atbalstu, sekojiet informācijai un piedalieties nākamajā gadā!

Atstājiet komentāru