2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

SIA “Jēkabpils siltums” katlumājām nākamajā apkures sezonā šķeldu piegādās SIA “PATA”

SIA “Jēkabpils siltums” katlumājām nākamajā apkures sezonā šķeldu piegādās SIA “PATA”

SIA “Jēkabpils siltums”, veicot tirgus izpēti par šķeldas cenām, atzinis, ka izdevīgākais piedāvājums ir SIA “PATA”, kas enerģētisko šķeldu 2020./2021. gada apkures sezonai piegādās Tvaika ielas un Dārzu ielas katlumājām par 10 līdz 11 eiro vienas megavatstundas ražošanai.

Kopumā konkursā par šķeldas piegādēm SIA “Jēkabpils siltums” abās katlumājās pieteicās 15 piegādātāji. Sarunā ar Radio1.lv uzņēmuma vadītājs Aleksandrs Karpenko sacīja, ka SIA “PATA” bijusi viskonkurētspējīgākā cena. 


“Veicot tirgus izpēti, ņēmām vērā, kāda cena ir nomaļu un kāda apauguma šķeldai. PATA piedāvājums bija viskonkurētspējīgākais,” saka Aleksandrs Karpenko.


Viņš salīdzinājumam minēja iepriekšējās sezonas cenas, kad šķeldas lētākā cena megavatstundas ražošanai bija 16,50 eiro, kuru sezonas laikā esot izdevies “nokaulēt” līdz 15,75 eiro. Šogad SIA “Jēkabpils siltums” uzstādījums bijis – prioritāte lētākajam piedāvājumam. PATA piedāvājusi gan lētāko apauguma, gan nomaļu šķeldu, gan abu sajaukumu – mistri.


SIA “Jēkabpils siltums” Tvaika ielas katlumājai saņēma trīspadsmit piedāvājumus šķeldas piegādēm no: zemnieku saimniecība ‘’Jaunkraukļi’’, SIA ‘’Kontakts-Preiļi’’, SIA ‘’WARMY’’ ( 24.07.2020. Nr. 1-4/79 piedāvājums tika atsaukts), SIA ‘’SINDA & VR’’, SIA ‘’Raja KT’’, ‘’AmnerBirch’’, SIA ‘’R GRUPA’’, SIA ‘’Selko īpašumi’’, Zemnieku saimniecība ‘’Ģēģeri’’, SIA ‘’WOODCOIN’’, SIA ‘’Ecomark’’, SIA ‘’PATA’’ un  SIA ‘’Ošukalns’’.


Savukārt Dārzu ielas katlumājai šķeldu piegādāt pieteicās vienpadsmit uzņēmēji: SIA ‘’Kontakts-Preiļi’’, SIA ‘’WARMY’’ ( 24.07.2020. Nr. 1-4/79 piedāvājums tika atsaukts), SIA ‘’SINDA & VR’’,  SIA ‘’DLLA’’,  SIA ‘’Raja KT’’,  SIA ‘’R GRUPA’’, SIA ‘’Selko īpašumi’’,  SIA ‘’WOODCOIN’’, SIA ‘’Ecomark’’, SIA ‘’PATA’’ un  SIA ‘’Ošukalns’’.

Aleksandrs Karpenko sacīja, ka SIA “Jēkabpils siltums” ir gatavs sākt jauno apkures sezonu. Pagaidām pēdējie katlumājas sakārtošanas darbi norit Celtnieku ielas mikrorajonā, kur siltumenerģija tiks ražota ar gāzi. Tur paredzēts attīstīt arī šķeldas apkures līniju, bet tas būs iespējams piesaistot Eiropas Savienības līdzekļus. Celtnieku ielas katlumājā tiks izveidots automātiskais gāzes apkures katls un nākamajā apkures sezonā strādās tikai viens kurinātājs, četru līdzšinējo vietā. Arī vēl vienā katlumājā – Ķieģeļu ielas mikrorajonā apkure tiks nodrošināta ar gāzi. 

Tāpat arī SIA “Jēkabpils siltums” sezonā iepērk siltmenerģiju no SIA “Ošukalns” koģenerācijas stacijas. Aleksandrs Karpenko sacīja, ka jau no šīs nedēļas tiekot pirkta siltrumenerģija karstā ūdens ražošanai Tvaika ielas katlumājas apkalpes zonas ēkām. Iepirktās siltumenerģijas cena ir no 20 līdz 21 eiro par megavatstundu.

Savukārt, runājot par maksājumu intesitāti, Aleksandrs Karpenko sacīja, ka vasarā siltumenerģijas patērētāju parādi sarūk un līdz sezonas sākumam parāda samazinājums būs apmēram 100 000 eiro. Taču joprojām klienti ar SIA “Jēkabpils siltums” par patērēto siltumenerģiju iepriekšējās sezonās nav norēķinājušies gandrīz 1,8 miljoni eiro apmērā.

Atstājiet komentāru