2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Bezmaksas brauciens Jēkabpils pilsētas autobusā skolēniem uzliek arī pienākumus

Bezmaksas brauciens Jēkabpils pilsētas autobusā skolēniem uzliek arī pienākumus

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir radusi iespēju nodrošināt bezmaksas pārvietošanos pilsētas autobusos visiem Jēkabpils vispārējās izglītības iestāžu un Krustpils pamatskolas skolēniem, kā arī Jēkabpilī deklarētajiem  Agrobiznesa koledžas audzēkņiem vecumā līdz 24 gadiem, portālu Radio1.lv informēja SIA "Jēkabpils autobusu parks" sabiedrisko attiecību speciāliste Valda Priekule.

Līdz ar skolēnu pieplūdumu autobusos vadītājiem ir jābūt uzmanīgākiem, jāizsniedz daudz vairāk biļešu un jāpamanās neizkrist no grafika. Šoferu darbu kavē un vēl vairāk apgrūtina biežie gadījumi, kad skolēni, iekāpjot autobusā,  neuzrāda elektronisko braukšanas karti vai skolēna apliecību, aizbildinoties, ka nevar atrast vai tā palikusi mājās.  

SIA “Jēkabpils autobusu parks” valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis uzsver, ka ikvienam, lielam vai mazam, ir savi pienākumi un atbildība. No autobusu vadītājiem ikviens pasažieris gaida drošu braucienu paredzētajā laikā un laipnu apkalpošanu, taču arī braucējiem ir jāizpilda viņiem paredzētie noteikumi, lai nekavētu šofera darbu un citu pasažieru iekļūšanu autobusā. Skolēniem, iekāpjot autobusā, ir jāuzrāda skolēna apliecība un elektroniskā braukšanas karte jāpietuvina kases aparātam. Izsniegtā braukšanas biļete ir jāsaglabā līdz brauciena galapunktam.

Kontroles gadījumā kontrolierim ir jāuzrāda gan biļete, gan skolēna apliecība, gan elektroniskā braukšanas karte. 

“Lūdzam šos braukšanas noteikumus pārrunāt gan skolās, gan ģimenēs un pasekot līdzi, lai braukšanas kartes un skolēnu apliecības ir vienmēr uzrādāmas un netiek sabojātas vai nozaudētas”, aicina uzņēmuma vadītājs. “Jaunu braukšanas karti sabojātās vai nozaudētās vietā var saņemt Jēkabpils autobusu parkā, samaksājot 3 eiro. Konsultācijas darba laikā pa tālruni 28311631. Vēl gribu piebilst, ka uzņēmuma kontroles nodaļas darbinieces biežāk  uzraudzīs, kā pasažieri ievēro braukšanas noteikumus pilsētas maršrutu autobusos. Mēs vēlamies panākt, lai neapzinīgu pasažieru dēļ nav jāpiedzīvo neērtības citiem pasažieriem un mūsu autobusu vadītājiem.”

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru