2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Piešķir finansējumu Krustpils Svētā Nikolaja pareizticīgo draudzei lietus kanalizācijas tīklu izbūvei

Piešķir finansējumu Krustpils Svētā Nikolaja pareizticīgo draudzei lietus kanalizācijas tīklu izbūvei

24.septembra Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumprojektu piešķirt finansējumu 10 000 eiro Krustpils Svētā Nikolaja pareizticīgo draudzei lietus kanalizācijas tīklu izbūvei Zīlānu ielā 57, Jēkabpilī, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Apmaksu veiks no Jēkabpils pilsētas domes 2020.gada budžetā paredzētajiem līdzekļiem.

Jau ziņots, ka arī šogad Jēkabpils pilsētas dome bija izsludinājusi konkursu par kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu. Jēkabpils pilsētas pašvaldībā konkursam tika saņemts Krustpils Svētā Nikolaja pareizticīgo draudzes pieteikums,  lūdzot finansiāli atbalstīt 10 000,00 euro apmērā lietus kanalizācijas tīklu izbūvi Zīlānu ielā 57, Jēkabpilī. Dievnams ir sakrālā mantojuma objekts. Pieteikums tika izskatīts un izvērtēts kultūrvēsturisko objektu saglabāšanas pieteikumu vērtēšanas komisijā, atbilstoši Jēkabpils pilsētas domes 27.02.2020. apstiprinātajam nolikumam “Nolikums par sakrālā mantojuma un kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu” un tālāk virzīts apstiprināšanai uz domes sēdi.

Krustpils Svētā Nikolaja pareizticīgo draudzei pēc darbu izpildes Jēkabpils pilsētas pašvaldībai jāiesniedz atskaite par izlietoto finansējumu.

Atstājiet komentāru