2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" divas godalgas saņem arī Jēkabpils objekti (FOTO)

Konkursa "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" desmit nominācijām kopumā tika iesniegti gandrīz 140 pieteikumi. Latvijas būvniecības nozarē 2020.gadas iezīmējies ar lielu skaitu ekspluatācijā nodotu ēku un būvju, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Visās konkursa Latvijas Būvniecības gada balva 10 nominācijās bija sīva konkurence. Arī Jēkabpilī 2020.gads bijis bagāts gads būvniecībā - Jēkabpils pilsētas pašvaldība konkursam iesniedza deviņu objektu pieteikumus:

Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles jaunbūve
Krustpils pils A daļas un fasādes vienkāršota atjaunošana
Krustpils pils strūklakas un dārza pārbūve
Krustpils pils pagalma atjaunošana
Ēkas pārbūve par tūrisma informācijas centru, Rīgas ielā 216A
Jēkabpils 2.vidusskolas ēkas pārbūve
Pasta ielas pārbūve
Neretas ielas pārbūve, no rekonstruētā Neretas ielas posma pie tilta līdz gājēju pārējai ar luksoforu, ietverot satiksmes pārvadu pār Kļavu ielu
Neretas ielas pārbūve, posmā no Zaļās ielas līdz pilsētas robežai

Godalgas konkursā ieguva divi no pieteiktajiem objektiem. Nominācijā “Inženierbūve pārbūve” 3.vietu ieguva objekts “Neretas ielas pārbūve, no rekonstruētā Neretas ielas posma pie tilta līdz gājēju pārējai ar luksoforu, ietverot satiksmes pārvadu pār Kļavu ielu”. Objekta pasūtītājs Jēkabpils pilsētas pašvaldība, projekts – AS “Ceļuprojekts”, būvnieks  - SIA “Ošukalns,” būvuzraudzība – SIA “BaltLine Globe”.

Savukārt nominācijā “Restaurācija” 3.vietu ieguva “Krustpils pils A daļas un fasādes vienkāršota atjaunošana”. Pasūtītājs - Jēkabpils pilsētas pašvaldība, projekts – AS “Komunālprojekts”, būvnieks - AS “Būvuzņēmums Restaurators” un SIA “Erbauer group”, būvuzraudzība - SIA “Jurēvičs un Partneri”.

12. martā Rīgā, Āgenskalna tirgū, notika konkursa balvu pasniegšana. Balvu saņēmēju ierašanās notika saskaņā ar striktu laika grafiku. Jēkabpils pilsētas pašvaldību pārstāvēja domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola.

Informācijai:

Konkurss "Latvijas Būvniecības gada balva" norisinās septīto gadu, un tā misija ir popularizēt drošas, inovatīvas, augstvērtīgas un estētiski kvalitatīvas ēkas un būves, kas tapušas Latvijas teritorijā vai ārpus tās, ja par projekta realizāciju atbildīgi ir Latvijas pilsoņi - būvnieki, projektētāji, konstrukciju ražotāji un citi.

Konkursa mērķis ir paaugstināt būvniecības, projektēšanas un arhitektūras nozares prestižu sabiedrībā, popularizējot labas prakses pieredzi Latvijā un aiz tās robežām.

Vairāk: www.būvniekupadome.lv

Komentāri (0-1/1)

  • PĒTERIS SPRUKTS
    15.03.2021 05:27
    Malači,tā turpināt !

Atstājiet komentāru