2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Aicina piedalīties aptaujā par Krustpils pagastā plānoto olu produktu ražotnes izveidi

Aicina piedalīties aptaujā par Krustpils pagastā plānoto olu produktu ražotnes izveidi

Lūdzam Jūs sniegt savu viedokli par bijušā Jēkabpils lidlauka teritorijā, Krustpils novada Krustpils pagastā, plānoto olu produktu ražotnes izveidi.

Aptauja pieejama: www.visidati.lv/aptauja/1709382176/  

Aptauja ir anonīma. Aptauja tiek organizēta līdz 2021.gada 7.aprīlim.

Kā jau iepriekš ziņots, Krustpils novada dome 2020.gada 22.aprīļa domes sēdē lēma atbalstīt Sabiedrības ar ierobežoto atbildību (SIA) “Gallusman”, plānoto investīciju projektu Krustpils novada teritorijā - būvēt jaunu olu un olu produktu ražotni 50 ha platībā.

Plānots, ka Krustpils novada teritorijā tiks izveidots industriāls komplekss, kurā atradīsies olu un to produktu ražotne, tajā skaitā jaunputnu un dējējvistu novietnes, putnu barības ražotne, olu šķirošanas un pārstrādes cehs, noliktavas un cita ražotnes darbībai nepieciešamā infrastruktūra. To papildinātu organiskā mēslojuma ražotne, kuras ražošanas tehnoloģiju izstrādē šobrīd ir iesaistīti vairāki Latvijas zinātnieki. Mēslojuma ražotnē par izejvielu tiktu izmantoti olu ražotnē (putnu novietnēs) radītie kūtsmēsli, tādējādi novēršot galvenos ar industriālu putnkopību saistītos vides riskus (t.sk. mēslu apsaimniekošanas procesā radītās nelabvēlīgas smakas), vienlaicīgi radot vērtīgu un efektīvu produktu – organisku augsnes minerālmēslojumu izmantošanai lauksaimniecībā fosilo vai industriāli ražoto minerālmēslu vietā. Īstenojot projektu, tiktu radītas, aptuveni 200, jaunas darba vietas.

SIA “Gallusman”, pirms investīciju projekta īstenošanas un būvniecības procedūras uzsākšanas lūdza Krustpils novada domei rast iespēju izskatīt un konceptuāli atbalstīt minēto investīciju projektu. Krustpils novada dome, radot priekšnoteikumus olu un olu produktu ražotnes izveidei, nevar paredzēt un sniegt garantijas par būvniecības ieceres rezultātu, atbilstoši būvniecības iecerei un nepieciešamajam lokālplānojumam, taču saskatot lauku teritorijas ekonomisko attīstību un būtisku investīciju ieguldījumu novada teritorijā, ir gatava sniegt atbalstu šādam investīciju projektam.

Avots: krustpils.lv

Komentāri (0-3/3)

  • Raimonds
    24.03.2021 10:41
    Šoks:
    Protams, kārtējais čurpuikas nopelns... kā tad!!! Rožotājs pats meklē vietu, pašvaldība tik bremzē un neko nedara lai uzņēmēju piesaistītu.
    Lielākais nopelns investora piesaistīšanā ir pašiem vietējiem uzņēmējiem, kas Veinbergu personīgi uzrunāja un Krustpils novada pašvaldībai, kas nevilcinoties projektu atbalstīja. Pašvaldībām šobrīd galvenais ir netraucēt projektam, izdomājot visādas superprasības, kādas nav nekur citur Eiropā. Arī finiera ražotnei degradētajā lidlaukā sākumā negāja viegli dažu Jēkabpils domnieku dēļ. Vēl jau jāatceras, ka kaut kad arī aktivizēsies arī Balticovo, lai šo projektu piebremzētu. Runā, ka tur lietu sakārtošanai tiek Jaunpups apmaksāts. Ne velti Balticovo ir VEF sponsors... Ja mums nebūs ražošanas, kas aiz sevis pavelk citas nozares, nekāda straujā attīstība nemaz nav iespējama. Šis projekts vietējai varai un iedzīvotājiem ir jāatbalsta!
  • Šoks
    23.03.2021 21:25
    Protams, kārtējais čurpuikas nopelns... kā tad!!! Rožotājs pats meklē vietu, pašvaldība tik bremzē un neko nedara lai uzņēmēju piesaistītu.
  • Jēkabpiliete
    23.03.2021 20:09
    Krapa un Pabērza nopelns-saruna ar investoriem. Būs cilvēkiem jaunas darba vietas.

Atstājiet komentāru