2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jauns pakomāts sūtījumu saņemšanai pieejams Jēkabpils 1.pasta nodaļā

Jauns pakomāts sūtījumu ērtākai un operatīvākai saņemšanai šonedēļ izvietots Jēkabpils 1.pasta nodaļā Brīvības ielā 131 – klientiem tas pieejams nodaļas darbalaikā katru darbdienu no plkst.8 līdz 18 un sestdienās no plkst.9 līdz 12, portālu Radio1.lv informēja Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa.

Sākotnēji pakomāts nodaļā būs paredzēts tikai sūtījumu izsniegšanai, taču, stabilizējoties ienākošo sūtījumu plūsmai, tajā tiks aktivizēta arī nosūtīšanas funkcija.

Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa informē, ka turpinoties Covid-19 izplatībai, vīrusa negatīvā ietekme būtiski ietekmē gan ienākošo sūtījumu plūsmu, gan pakalpojumu sniegšanu pasta nodaļās. Starptautisko sūtījumu plūsma ir ļoti nevienmērīga, vienlaikus bieži ienākot lielam sūtījumu apjomam no ārvalstīm, kas pēc apstrādes Latvijas Pasta šķirošanas kompleksā tiek nogādāti pasta nodaļās un ir vienlaikus jāizsniedz lielam skaitam klientu. Tajā pašā laikā iespējas apkalpot klientus pasta nodaļās samazinās: vairākos desmitos pasta nodaļu drošības prasību dēļ samazināts uz vietas apkalpojamo cilvēku un attiecīgi – arī kases sistēmu skaits.

Šā jautājuma risināšanai un maksimāli ātrai sūtījumu izsniegšanas nodrošināšanai Latvijas Pasts sācis 18 jaunu pakomātu izvietošanu noslogotākajās pasta nodaļās. 
 
Kopējais Latvijas Pasta pakomātu skaits pēc visu jauno pakomātu izvietošanas sasniegs 80, un papildus izsludināts iepirkums vēl 120 jauniem pakomātiem.

Atstājiet komentāru