2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jūnijā uzsāks Jēkabpilī, Zīlānu ielas posma no Ķieģeļu līdz Oļu ielai pārbūve

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir noslēgusi iepirkumu līgumus ar akciju sabiedrību “Ceļu pārvalde”, lai jau jūnijā uzsāktu Zīlānu ielas posma no Ķieģeļu ielas līdz Oļu ielai pārbūvi divās kārtās, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Līgumu ietvaros tiks veikti Zīlānu ielas posma no Ķieģeļu ielas līdz Oļu ielai 1.kartas (1033 m) un 2.kartas (323 m) būvdarbi, kas ietver:

ielas asfaltbetona seguma izbūvi,
bojāšanās riskam pakļauto pazemes komunikāciju (elektroapgādes kabeļu) un lietus ūdens kanalizācijas pārbūvi,
esošo kanalizācijas un ūdensvada aku pārbūvi un vāku līmeņošanu,
ielas apgaismojuma ierīkošanu,
gājēju ietves izbūvi un labiekārtošanas un apzaļumošanas darbu veikšanu.
Ielas un satiksmes dalībnieku drošības nodrošināšanai tiks izbūvēti pašvaldības elektronisko sakaru kabeļi videonovērošanas sistēmai, kas tiks savietota ar esošo pašvaldības videonovērošanas tīklu. 

Neattiecināmajās izmaksās iekļauta ielu norāžu, žoga un gājēju vārtu izbūve, bojāšanās riskam pakļauto pazemes elektronisko sakaru kabeļu pārbūve un videokameru uzstādīšana. Ārpus projekta tiks finansēta vājstrāvu rezerves cauruļu izbūve, ūdensvada un sadzīves kanalizācijas pieslēgumu izbūve privātpersonu īpašumiem.

Būvdarbu kopējās izmaksas pirmajā kārtā sastāda 994 707,55 eiro bez PVN un otrajā  kārtā - 295 047,37 eiro bez PVN.

Buvuzraudzību veic SIA “Latroad Group” (1.kārta) un SIA “Geo Consultants” (2.kārta). Autoruzraudzību veic SIA “BM projekts”.

Pārbūves darbus plānots uzsākt jūnijā un, saskaņā ar līgumu, tie jāveic 210 dienu laikā.  

Zīlānu ielas posma pārbūve tiek veikta projekta “Industriālās teritorijas piekļuves uzlabošana un revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai Jēkabpils pilsētas Ziemeļaustrumu daļā” (Projekta identifikācijas Nr. 5.6.2.0/19/I/009) ietvaros.

Projekta mērķis ir degradētās teritorijas revitalizācija Jēkabpils pilsētas ziemeļaustrumu daļā, nodrošinot ražošanas teritoriju sasniedzamību Zīlānu, Mālu, Oļu un Ķieģeļu ielā, videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālu izaugsmi un jaunu darbavietu radīšanu atbilstoši Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības programmai.

Projekta ietvaros tiks pārbūvēti Zīlānu ielas, Oļu ielas, Mālu ielas un Ķieģeļu ielas posmi, veicot ielas seguma un inženiertīklu pārbūvi, jauna ūdensapgādes pieslēguma izbūvi atjaunotā degradētā teritorijā, nodrošināti nepieciešamie būvdarbu uzraudzības pasākumi un īstenoti publicitātes pasākumi.

Projekta rezultātā tiks atjaunota degradētā teritorija 22,182 ha platībā, izveidotas 91 jauna darba vietas un piesaistītas privātās nefinanšu investīcijas 8 581 649,00 eiro apmērā.

Projekta kopējās izmaksas ir 4 565 154,33 eiro, no kuriem Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējums ir 3 669 580,20 eiro.

Atstājiet komentāru