2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

 Par 6000 eiro projektēs eksplozijā cietušās Jēkabpilī, Madonas 30a ēkas pārbūvi

Par 6000 eiro projektēs eksplozijā cietušās Jēkabpilī, Madonas 30a ēkas pārbūvi

Jūlija sākumā Jēkabpilī, Madonas ielā 30a nogranda sprādziens, kurā cieta daļa ēkas. VUGD informācija liecina, ka eksplozijā otrā stāva dzīvoklī ir iegruvuši griesti un grīda. Policija informēja, ka sprādzienu izraisīja, gāzes eksplozija. 

Pēc notikušā pašvaldības atbildīgās amatpersonas sacīja, ka ēka, kurai jau bija noteikts avārijas stāvoklis un iedzīvotāji izmitināti citos mājokļos, netiks atjaunota. Ēka ir apsekota un secināts, ka nepieciešams veikt ēkas tehnisko apsekošanu un izstrādāt ēkas daļas  no 1. līdz 14. dzīvoklim pārbūves projektu. 

 Uz jautājumu, kāpēc līdzekļi nepieciešami ēkas pārbūves projektēšanai, ja bija nolemts, ka to vairs neatjaunos, Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs skaidro, lai arī sprādzienā bojātā ēkas daļas, kas saistītas ar otru māju, nojauktu, jāveic pārbūves ne demontāžas projekts. 

Jēkabpils novada pašvaldība iecerējusi šim nolūkam piešķirt 6 000 eiro, kas paredzēti mājas Madonas ielā 30a tehniskai apsekošanai un ēkas daļas  pārbūves projekta izstrādei. 

Foto: Vladimirs Bekusovs

Atstājiet komentāru