2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

No septembra Jēkabpilī būs trīs jauni autobusu maršruti, kas kursēs uz tuvākajiem ciemiem ārpus pilsētas

No septembra Jēkabpilī būs trīs jauni autobusu maršruti, kas kursēs uz tuvākajiem ciemiem ārpus pilsētas

SIA “Jēkabpils autobusu parks” izplānojis vairākus jaunus maršrutus, kas kursēt sāks no 1.septembra. 

Viens no tiem būs 4. autobuss, kas kursēs pa mar¬šrutu Salas kultūras nams–Jaunā iela–Bebru iela– Ābeļu pamatskola.  Iedzīvotāji to varēs izmantot, lai do¬tos uz darbu SIA “Dona” un SIA “Rītausma” un uz skolu.  

Otrs - 6. autobusa maršruts Brodi–Jaunā iela–Palejas iela–kooperatīvā dārz¬kopības biedrība «Vār¬pa». Tas skolēniem no Brodu cie¬mata   atvieglos iespēju no¬kļūt Jēkabpils 2. vidusskolā un Krust¬pils pamatskolas au¬dzēk¬ņiem uz savu mācību ie¬stādi, kā arī varēs vest mazuļus uz bērnudārziem un doties uz darbu. 

Trešais - 9. maršruta au¬tobuss kursēs - Mežaparks–Jaunā iela– Beb¬ru iela–Spuņģēni– «Kal¬mī¬tes». Veicot iedzīvotāju aptauju, noskaidrots, ka cilvēki uz Mežaparku grib doties ne tikai vasarā, bet arī citos gadalaikos. Mar¬šruts arī dos iespēju bērniem no Spuņģēniem nokļūt Jēkabpils 2. vidusskolā. 
 
Jēkabpils novada domes sēdē, kur tika skatīts lēmuma projekts par jauniem maršrutiem, deputāts Aigars Nitišs (LZP) rosināja, ka va¬rētu kādā maršrutā iekļaut arī Zvaigžņu ielu un Ārijas Elksnes ielu, jo tur ir daudz ražošanas uzņēmumu un cilvēkiem tas palīdzētu ērtāk nokļūt darbā. Jēkabpils autobusu parka pārvadājumu daļas vadītāja Aija Vetere sacīja, ka to varētu nodrošināt, pa¬garinot 1. autobusa   maršrutu. Pagaidām šāda iespēja neesot skatīta, bet, ja būs pieprasījums, ideja esot realizējama.

Atstājiet komentāru