2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Kavējas tilta pār Daugavu bedrīšu un amortizācijas šuvju remonts

Kavējas tilta pār Daugavu bedrīšu un amortizācijas šuvju remonts

Jēkabpils novada domes sēdē 19.augustā deputāts Aivars Kraps (LA) interesējās, kāpēc joprojām nav sākts bedrīšu un amortizācijas šuvju remonts uz tilta pār Daugavu, jo tuvu ir 1.septembris, kad pilsētā pieaugs transporta plūsma un remontdarbi var radīt lielus sastrēgumus.

Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis (LZP) skaidroja, ka ir radušās problēmas, jo nav bijis iespējams, objektīvu iemeslu dēļ, atrast uzņēmēju, kas šos darbus veiks, jo ir nepietiekama uzņēmēju kapacitāte. Mērs uzsvēra, ka tilta seguma un šuvju remonts ir pašvaldības dienas kārtībā un uzņēmējs, kas to varētu veikt, tiek meklēts arī ārpus Latvijas.

Jēkabpils novada Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs, komentējot darbu kavēšanos,  izteica pārmetumus deputātam Aivaram Krapam, kurš iepriekšējā sasaukumā būdams mēra amatā, nav atbalstījis šo darbu laicīgu veikšanu.

“Redz kā ir, ja kaut ko savlaicīgi nedara, tad tas kļūst par problēmu un rada šīs sekas, tagad ir saspringts darbs, tuvu 1.septembris, kā pareizi aizrādīja, diemžēl, pašreiz būvniecībā nav tie vieglākie laiki , ne velti šis jautājums bija jārisina gada sākumā, kā bija plānots un prasīts darbiem nepieciešamos līdzekļus iestrādāt šī gada budžetā, kas netika izdarīts. Tagad situācija sarežģījusies, tiek darīts viss iespējamais, lai to risinātu, bet par rezultātu nevar galvot, jo novēlots darbs nekad nav tas labākais risinājums,” sacīja Raits Sirmovičs. 

Aivars Kraps uz aizrādījumu iebilda, ka neatkarīgi no tā vai budžetā darbiem bija vai nebija piešķirti  līdzekļi, iepirkumu to veikšanai vajadzējis veikt jau gada sākumā, ja tas būtu izdarīts, budžeta grozījumos līdzekļi tiktu atrasti. 

Jau ziņots, ka šuvju pārbaude veikta jau 2020. gada oktobrī un atzīts, ka jāveic to remonts. Taču līdz šim, iepriekš minēto iemeslu dēļ, darbi vēl nav notikuši.

Komentāri (0-5/5)

  • AINIS
    23.08.2021 14:43
    Ja mani ievēlēsiet-tilts būs,ceļ jau 2.sasaukumu,bet ne tilta,ne solījumu,ne arī godīga cilvēka rīcība...???!!!
  • īstenībā
    22.08.2021 17:10
    Krapam gribas pajautāt - ko tā aizkavējusies viņa politiskā krusttēva Salceviča pa visu pasauli piesolītā tilta būve?
    Redz kā ir, ja kaut ko savlaicīgi nedara, tad tas kļūst par problēmu.
  • Kungi, johaidi!
    21.08.2021 15:09
    Algai ir deputāti, darbam nav cilvēku? Jēga no tādiem deputātiem.
  • Buv buv
    20.08.2021 21:00
    Kam nu kam, bet šīm kungam cieņas gan nav!
  • Cepums
    20.08.2021 16:26
    Visu cieņu Sirmoviča kungs! Neklusējam!

Atstājiet komentāru