2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Pabeigta Jēkabpils reģionālās slimnīcas Uzņemšanas nodaļas pārbūves 1.kārta (FOTO)

3.septembrī noslēgusies Jēkabpils reģionālās slimnīcas Uzņemšanas nodaļas pārbūves 1.kārta un ekspluatācijā nodotas atjaunotās telpas. Šobrīd pacienti jau tiek uzņemti atjaunotajā Uzņemšanas nodaļas daļā. Tādēļ lūdzam iedzīvotājus ņemt vērā, ka mainīta ieeja Uzņemšanas nodaļā – tajā var iekļūt no stacionāra ēku kompleksa pagalma puses – no Dienas stacionāra un administrācijas ēku puses. Lūdzam sekot norādēm, kas izvietotas visā slimnīcas teritorijā. 

Uzņemšanas nodaļa ir pārcelta uz pilnībā atjaunotām, modernām un mūsdienīgām telpām. Telpu iekārtošanai iegādāts jauns aprīkojums – gultas, guļrati, piederumu skapīši, u.c. Atjaunotajā Uzņemšanas nodaļā uzstādīts arī jauns stacionārais digitālais rentgena aparāts, kas būtiski uzlabos diagnostikas iespējas. Pēc Uzņemšanas nodaļas rekonstrukcijas 2.kārtas īstenošanas nodaļa atradīsies daudz plašākās telpās kā līdz šim, nodrošinot ne tikai diennakts neatliekamo palīdzību (tajā skaitā traumpunkta pieejamību), bet arī novērošanu observācijas gultās un plānveida pacientu uzņemšanu. Proti, tiks nodalītas atsevišķi pacientu plūsmas – ar neatliekamo palīdzību nogādātie, pacienti, kas vēršas pēc savas iniciatīvas neatliekamas, akūtas palīdzības saņemšanai vai uz plānveida stacionēšanu.  

Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova: “Patlaban slimnīcā realizētie infrastruktūras uzlabošanas darbi ļaus būtiski uzlabot gan darba vidi mūsu speciālistiem, gan sniegto pakalpojumu kvalitāti pacientiem. Moderna infrastruktūra ir platforma, kur esošajiem un arī jaunajiem speciālistiem ir nepieciešamā vide darbam un attīstībai, lai nodrošinātu pieejamus, kvalitatīvus un pacientiem drošus veselības aprūpes pakalpojumus, kā arī lai apmācītu topošos speciālistus praksēs un rezidentūras ciklos.”. 

“Pateicoties labai komandai un kolēģu atbalstam, mēs varam veidot modernu un eiropeisku slimnīcu, kur Jēkabpils reģiona iedzīvotājiem būs iespējams saņemt kvalitatīvu veselības aprūpi. Vēlreiz paldies Jēkabpils reģionālās slimnīcas medicīnas personālam par atbalstu un sapratni,” uzsver Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Renārs Putniņš. 

Uzņemšanas nodaļas rekonstrukcija ir viena no ERAF projekta Nr.9.3.2.0/17/I/011 “Stacionārās un ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”, uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību” aktivitātēm. Šobrīd turpinās Uzņemšanas nodaļas rekonstrukcijas darbu 2.kārta, veicot būvdarbus telpās, kur līdz šim atradās Uzņemšanas nodaļa, tāpat būvdarbi turpinās arī Ambulatorajā daļā jeb poliklīnikā. Būvdarbus veic ģenerāluzņēmējs SIA “Jēkabpils PMK”. Projekta mērķis ir attīstīt slimnīcas veselības aprūpes infrastruktūru un uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību reģiona iedzīvotājiem gan stacionārā, gan ambulatorajā daļā. Būvniecības darbi norit pa kārtām, nepārtraucot slimnīcas un poliklīnikas pakalpojumu sniegšanu pacientiem.

Lielākais izaicinājums ir būvniecības procesa turpināšana, nepārtraucot pakalpojuma sniegšanu pacientiem. Šie apstākļi būvniecības procesā rada dažādas izmaiņas speciālistu pieņemšanas vietās, tādēļ aicinām iedzīvotājus sekot līdzi aktuālajai informācijai Jēkabpils reģionālās slimnīcas mājas lapā www.jrslimnica.lv un slimnīcas sociālo tīklu profilos, kur vienmēr būs apkopota visa aktuālā informācija par pakalpojumu saņemšanas vietu izmaiņām. Lūdzam būt saprotošiem, sekot teritorijā un iekštelpās izvietotajām norādēm.

Lāsma Vindule,
SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”
Sabiedrisko attiecību speciāliste


Atstājiet komentāru