2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

SIA Jēkabpils autobusu parks” iegādāsies vēl trīs videi draudzīgus autobusus

SIA Jēkabpils autobusu parks” iegādāsies vēl trīs videi draudzīgus autobusus

SIA “Jēkabpils autobusu parks” iepirks vēl trīs videi draudzīgus autobusu, kuru dzinējus darbina saspiestā dabasgāze. Autobusus nākamā gada februārī piegādās AS “BALTI  BUSSI GRUPP”, ar kuru Autobusu parks jau ir noslēdzis pirkuma līgumu, informē SIA “Jēkabpils autobusu parks”. 

Uzņēmuma Pārvadājumu daļas  vadītāja Aija Vetere informē, ka autobusa salons būs aprīkots ar audio un vizuālās apziņošanas sistēmu – maršruta pieturvietas tiks nosauktas un būs vērojamas arī ekrānā. Kārtību un drošību salonā sekmēs vairākas novērošanas kameras, kuras fiksēs autobusa vadītāja sēdvietu, autobusa durvis, salonu kopumā un arī ceļu. Salonā tiks nodrošināta WiFi datu aprite. Jaunajos autobusos vadītāju darbu atvieglos krēsli ar pneimatisko atsperojumu un trīs punktu drošības jostas, darbosies  arī automātiskā pasažieru uzskaites sistēma. Autobuss priekšpusē un sānā būs aprīkots  ar skaidri salasāmām maršruta zīmēm, kas būs labi saskatāmas   dažādos laikapstākļos un diennakts stundās.

– Mēs ceram, ka  jauni, ērti un droši autobusi būs labs stimuls daudziem aizvien biežāk izvēlēties sabiedrisko transportu, savus braucamos atstājot mājās. Tā katrs varētu dot savu artavu, saglabājot tīrāku vidi un atslogojot pilsētu no pieaugošās satiksmes plūsmas, -  skaidro uzņēmuma Pārvadājumu daļas  vadītāja Aija Vetere.

Autobuss tiks iegādāts, īstenojot programmas „Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena „Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs” specifisko atbalsta mērķi „Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru (autobusi)”.

Kopējās projekta izmaksas bez pievienotās vērtības nodokļa ir  696 000 eiro, no kuriem ES finansējums ir 493 935 eiro, bet uzņēmuma līdzfinansējums -  202 065 eiro.

Atstājiet komentāru