2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Iedzīvotāji no jaunajiem JAP reisiem visvairāk izmantojuši 4.autobusa maršrutu

No pirmā septembra SIA “Jēkabpils autobusu parks” (JAP) apkalpo trīs jaunus maršrutus, kuri tika izveidoti, pamatojoties uz Jēkabpils novada iedzīvotāju ieteikumiem. Braucot 4.maršruta autobusā, trīsdesmit minūtēs var nokļūt no Salas kultūras nama līdz Ābeļu pamatskolai, 6.maršruts ir izveidots ar galapunktiem “Brodu kultūras nams” un “Vārpa” Veseļos. Arī šī maršruta reisa ilgums ir pusstunda. Garākais ir 9.maršruts – 43 minūtēs  no Mežaparka var nokļūt apdzīvotajā vietā “Kalmītes” Suņģēnos, informē SIA "Jēkabpils autobusu parks" pārvadājumu daļa. 

- Varam izdarīt secinājumus par pirmā mēneša darba rezultātiem,- teic JAP Pārvadājumu daļas vadītāja Aija Vetere. – Daudzi ārpus pilsētas teritorijas dzīvojošie novada iedzīvotāji ir apmierināti un pateicīgi par iespēju ērti un lēti nokļūt pilsētā un  bez liela laika patēriņa atgriezties mājās. Autobusu kustība ir saplānota tā, lai skolēni nokļūtu uz mācībām skolās un strādājošie – uz darbu, bet citi varētu apmeklēt iestādes, iepirkties vai atpūsties. Pasažieru uzskaite septembrī liecina, ka visvairāk cilvēku ir pārvietojušies  4.maršrutā – 4164, 9.maršrutā – 2343, bet 6. – 615. Ar pašvaldību ir vienošanās, ka 6. un 9. maršruts ir zināma veida eksperiments uz laiku līdz nākamā gada 31.maijam, pēc kura notiks šo maršrutu lietderīguma izvērtēšana. 

Autobusos uzrunātie pasažieri par maršrutu izveidi veltīja  atzinīgus vārdus gan pašvaldībai, gan autobusu parkam. – Tagad gan ir ļoti labi, - atzīst Kalmītēs dzīvojošā Annas kundze. – Varu aizbraukt uz veikaliem pilsētā un ātri atbraukt atpakaļ. Agrāk man pilsētā bija jāpavada trīs stundas, kamēr varēju tikt atpakaļ, tagad pa stundu sapērkos un ātri uz mājām. Arī sēnēs varu aizbraukt ar šo autobusu (9.maršruts). Agrāk braucu ar riteni, bet to jau pa mežu nestaipīsi līdzi. Gan jau cilvēki brauks vairāk, daudzi laikam vēl nezina, ka ir tāds autobuss un uz kurieni var aizbraukt. 

Savukārt Bebros dzīvojošā Anita divreiz nedēļā apmeklē vingrošanas nodarbības Mežaparkā un tad brauc ar 9.maršruta autobusu. – Varētu jau uz Bebriem aiziet arī kājām, bet, kad esi riktīgi novingrojies, tomēr labāk gribas kāpt autobusā un apsēsties. No Bebriem daudzi dodas uz Mežaparku arī ziemā, te taču ir ko darīt! Es arī noteikti braukšu.

Vairāki pasažieri atzina, ka ir informēti par jaunajiem maršrutiem, bet pēc publicētajām shēmām esot diezgan grūti izprast, pa kurām ielām īsti autobusi kursē, tāpēc vēlreiz publicējam informāciju par autobusu kustību 4., 6. un 9.maršrutā. Atgādinām, ka pieturvietās izvietotajos autobusu kustības sarakstos ir pieejams QR kods. Ieskenējot to viedtālrunī, atveras Jēkabpils autobusu parka mājaslapa, kurā var apskatīt autobusu kustības maršrutus un kursēšanas laikus.

Komentāri (0-1/1)

  • Iveta
    06.10.2021 22:34
    Labi,ka ir izveidoti jauni maršruti,bet vajadzētu pielāgot esošo 5.autobusu laikus ar ,vilcienu attiešanas un pienākšanas laikiem,citādi gadās,ka cilvēki,lai uzspētu uz 5.autobusu metas skriet pāri sliedēm un tā nav tālu līdz nelaimei.Gadās arī negodprātīgi šoferi,kas redzot,ka cilvēki skrien uz auto,aiztaisa durvis un laižas.Vismaz ziemas sezonā varētu auto Nr-1 izplānot maršrutu vilciena pienākšanas laikos no stacijas,citādi tikai 5.autobuss galīgi neapmierina Nameja ielas iedzīvotājus???!

Atstājiet komentāru