2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Regulators apstiprinājis SIA “Jēkabpils siltums” jauno tarifu - 65.52 eiro par megavatstundu. No janvāra pieaugs maksa par apkuri

Regulators apstiprinājis SIA “Jēkabpils siltums” jauno tarifu - 65.52 eiro par megavatstundu. No janvāra pieaugs maksa par apkuri

16.decembrī SIA “Jēkabpils siltums” saņēmis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumu, ar kuru tiek apstiprināts ,,Jēkabpils siltums” piedāvātais siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs, informē SIA "Jēkabpils siltums".

Padome apstiprinājusi SIA ,,Jēkabpils siltums” noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu (bez pievienotās vērtības nodokļa) :

1.1. siltumenerģijas ražošanas tarifs 45,57 EUR/MWh;

1.2. siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs 19,11 EUR/MWh;

1.3. siltumenerģijas tirdzniecības tarifs 0,48 EUR/MWh;

1.4. siltumenerģijas gala tarifs (ar dabasgāzes akcīzes nodokļa komponenti 0,37 EUR/MWh) 65,52 EUR/MWh.

Tarifs stāsies spēkā ar 2022.gada 1.janvāri. Jau tika ziņots iepriekš, ka SIA “Jēkabpils siltums” bija spiests paaugstināt esošo siltumenerģijas tarifu, ņemot vērā būtisko dabasgāzes cenas pieaugumu. Lai gan uzsākot 2021. gada apkures sezonu, esošo siltumenerģijas tarifu Jēkabpilī izdevās saglabāt, un likās, ka to varēs nodrošināt visu apkures sezonu, diemžēl vairākkārtīgi būtiski pieaugot dabasgāzes cenai, iepirktās siltumenerģijas cenas palielinājumam un pārdotās elektroenerģijas cenas izmaiņām, redzams, ka nav iespējas saglabāt esošo tarifu, tādēļ no 2022. gada 1. janvāra sagaidāms siltumenerģijas tarifa pieaugums.

Tarifs, kas stāsies spēkā ar 2022.gada 1.janvāri, ir par 20.84 % augstāks nekā līdz šim spēkā esošais siltumenerģijas tariffs, kas bija 54,22 EUR/MWh (bez PVN), un kas nebija mainījies kopš 2018.gada. SIA “Jēkabpils siltums” informē, ka arī jaunais tarifs var tikt mainīts vairākas reizes. Gadījumā, ja nākamajos mēnešos samazināsies dabasgāzes cena un attiecīgi izmaksas, tarifs tiks pārskatīts un samazināts, bet, ja dabasgāzes cena nesamazināsies un turpinās pieaugt, uzņēmums būs spiests atkārtoti pārskatīt un paaugstināt siltumenerģijas tarifu.


Saistīta ziņa: No janvāra SIA “Jēkabpils siltums” apkures tarifs pieaugs par 20,84 procentiem

Komentāri (0-1/1)

  • Pilsētniece
    21.12.2021 21:50
    Viss jau būtu labi, bet algas pielikums neplānojās no jaunā gada. Ko nu???

Atstājiet komentāru