2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Par "Daugavpils siltumtīklu" vadītāju iecelts Aleksandrs Karpenko

Par "Daugavpils siltumtīklu" vadītāju iecelts Aleksandrs Karpenko

Pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" akcionāru sapulcē par uzņēmuma valdes locekli iecelts Aleksandrs Karpenko, informēja Daugavpils pašvaldības Komunikācijas nodaļā.

Sarunā ar Radio1.lv Aleksandrs Karpenko sacīja, ka Daugavpils siltumtīklu vadībā darbu sācis no 17.janvāra. patlaban viņš iepazīstoties ar uzņēmumu un jaunajiem pienākumiem. Aleksandrs Karpenko piebilda, ka Daugavpils siltumtīkli ir lielāks uzņēmums kā Jēkabpils siltums, attiecīgi arī ar lielāku saimniecību - ar vairāk un lielākām katlumājām. Daugavpilī, atšķirībā no Jēkabpils siltumtīklu uzņēmumā ir viens valdes loceklis, kas ir arī uzņēmuma vadītājs un ir tieši pakļauts pašvaldībai. Jautāts vai enerģētiskās krīzes laikā, kad daudziem uzņēmumiem, tajā skaitā arī siltumražošanas ir problemātiskas situācijas nodrošināt pakalpojumu, nebaidījās uzņemties Latvijas otrās lielākās pilsētas siltumtīklu vadību, Aleksandrs Karpenko sacīja, ka esot gatavs jauniem izaicinājumiem un izdarīt visu iespējamo Daugavpils siltumtīklu veiksmīgā funkcionēšanā un attīstībā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Aleksandrs Karpenko Jēkabpils novada pašvaldības vadībai ziņoja par saņemto darba piedāvājumu un pēc sarunas ar domes vadību, izšķīrās pieņemt piedāvājumu un iesniedza atlūgumu, pametot darbu SIA “Jēkabpils siltums” vadībā.

Tāpat arī vēstīts, ka kopš pagājušā gada 22.marta "Daugavpils siltumtīkla" valdes locekļa pienākumus pildīja Artis Birkmanis.

Aleksandrs Karpenko ar izcilību absolvējis Rīgas Politehniskā institūta (tagadējās Rīgas Tehniskās universitātes) Mehāniskas un mašīnbūves fakultāti, kur ieguvis maģistra grādu un inženiera-mehāniķa kvalifikāciju. Aleksandrs Karpenko iepriekš ieņēma valdes locekļa amatu uzņēmumā SIA "Jēkabpils siltumtīkli", kur viņš strādāja kopš 2005.gada, bet pirms tam bija Līvānu pašvaldības izpilddirektors.

Pašvaldības uzņēmums “Daugavpils siltumtīkli” reģistrēts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,448 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Daugavpils siltumtīkli" 2020.gadā strādāja ar 15,415 miljonu eiro apgrozījumu un 275 294 eiro zaudējumiem. 

"Daugavpils siltumtīkli" nodarbojas ar siltumenerģijas ražošanu, pārvadi, sadali un tirdzniecību, kā arī elektroenerģijas ražošanu koģenerācijas stacijās.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Saistīta ziņa: SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko iesniedzis atlūgumu (PAPILDINĀTS)

Atstājiet komentāru