2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

“Lidl” veikalos darbu sākušas pirmās kolēģes no Ukrainas

“Lidl” veikalos darbu sākušas pirmās kolēģes no Ukrainas

Izrādot solidaritāti ar Ukrainu, mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” savos veikalos un loģistikas centrā piedāvā darbu Ukrainas iedzīvotājiem, kas pašlaik patvērumu atraduši Latvijā. Darbu “Lidl” veikalos Rīgā jau uzsākušas astoņas jaunās kolēģes no Ukrainas. Tuvākajās dienās darbu “Lidl” veikalos un loģistikas centrā uzsāks vēl vairāki Ukrainas iedzīvotāji, informē Lidl pārstāvis Ingars Rudzītis. Viņš piebilst, ka  arī Jēkabpilī Lidl piedāvā darbu Ukrainas iedzīvotājiem, kas pašlaik patvērušies Latvijā.

Anhela no Harkivas apgabala “Lidl” Brīvības gatves veikalā strādā jau no 1. aprīļa. Karš viņu un dzīvesbiedru pārsteidza atvaļinājuma laikā. Saprotot, ka dzimtā pilsēta ir okupēta, Anhela nolēma Ukrainā neatgriezties, bet atbrauca uz Rīgu, kur nekavējoties sāka meklēt darbu, un pieteicās “Lidl”. “Darba intervija noritēja ātri un vienkārši. Tāpēc jau pavisam drīz uzsāku darbu veikalā. Kolēģi šeit ir ļoti jauki un izpalīdzīgi, krieviski un angliski kopīgi labi saprotamies. Darba apmācību process pa daļai bija krieviski, bet lietas, kas bija latviski, man kolēģes iztulkoja un palīdzēja iemācīties. Pirmās dienas veikalā “kā astīte” staigāju līdzi kolēģei Kitijai, kas man ierādīja visus darbiņus. Ļoti jūtu “Lidl” kolēģu atbalstu un nejūtos šeit viena. Man visvairāk patīk strādāt maizes ceptuvē, jo tur tomēr ir siltāk,” ar smaidu stāsta Anhela. Viņa ar savu dzīvesbiedru jau ir pieteikusies bēgļiem organizētajos latviešu valodas kursos, uz kuriem gan pašlaik esot garas rindas. “Jūsu valoda ir ļoti grūta, bet pirmos vārdus es jau saprotu,” noslēdz Anhela. 

“Līdzjūtība un vēlme palīdzēt Ukrainas bēgļiem ir emocijas, ko pašlaik izjūt katrs no mums. Kā sociāli atbildīgs uzņēmums mēs esam ne tikai ziedojuši pārtiku, bet arī sniedzam praktiskas iespējas Ukrainas cilvēkiem strādāt un pelnīt sev iztikas līdzekļus. Neskatoties uz valodu un darba pieredzes atšķirībām, jaunās kolēģes pilnībā iekļaujas mūsu komandā, saņemot tos pašus darba uzdevumus, atalgojumu un labumus kā visi “Lidl” Latvijā strādājošie - augstāku algu par nozarē vidējo, kā arī citu labumu grozu, tai skaitā, veselības apdrošināšanas polisi pēc trīs mēnešu pārbaudes laika beigām,” saka “Lidl Latvija” Personāla departamenta vadītāja Anželika Razgale.

“Lidl Latvija” komandā strādā vismaz 14 dažādu tautību cilvēku. Jaunajām Ukrainas kolēģēm tika izveidota īpaša apmācību programma, lai tās pēc iespējas vieglāk iekļautos komandā.

“Lidl” piedāvā darba iespējas cilvēkiem no Ukrainas visos savos veikalos Latvijā, kā arī loģistikas centrā Rīgā. Darba sludinājumi tiek speciāli sagatavoti un publicēti ukraiņu valodā. “Lidl” ir gatavs piedāvāt darbu vēl lielākam skaitam ukraiņu, taču nelielu aizkavēšanos pašlaik rada laiks, kas nepieciešams, lai potenciālie darbinieki saņemtu ilgtermiņa uzturēšanās atļaujas, kas dod tiesības strādāt Latvijā, kā arī Obligātās veselības pārbaudes iziešana un citu formalitāšu kārtošana.

Kā jau ziņots, kopš krīzes sākuma starptautiskās “Schwarz Group” mazumtirdzniecības uzņēmumi “Lidl” un “Kaufland” sadarbojas ar dažādām palīdzības sniegšanas organizācijām un veic finansiālu un materiālu ziedojumu 10 miljonu eiro vērtībā, ziedojot ilgi uzglabājamu pārtiku, tekstila izstrādājumus, higiēnas produktus un citas preces, kas steidzami nepieciešamas Ukrainas iedzīvotājiem. “Lidl Latvija” Rīgas atbalsta centram Ukrainas iedzīvotājiem jau ziedojusi uzkodas un atspirdzinošus dzērienus vairāk nekā 20 tūkstošu eiro vērtībā.

Komentāri (0-3/3)

  • No laukiem.
    13.04.2022 08:32
    Jauki, prieks, ka šiem cilvēkiem ir iespēja strādāt un pelnīt.
  • Pircējam
    13.04.2022 01:19
    Tak aizveries!
  • Pircējs
    12.04.2022 13:53
    Sanitārās grāmatiņas ir ?

Atstājiet komentāru