2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

SIA “Jēkabpils autobusu parks” sākusies masveida darbinieku atlaišana, darbu pametis arī uzņēmuma vadītājs

SIA “Jēkabpils autobusu parks” sākusies masveida darbinieku atlaišana, darbu pametis arī uzņēmuma vadītājs

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis(LZP) piektdien, tiekoties ar vietējo mediju žurnālistiem, apstiprināja, ka līdzšinējais pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Jēkabpils au¬tobusu parks” valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis iesniedzis atlūgumu un atstājis amatu pēc paša vēlēšanās, darbu pārtraucot uzņēmumā kopš 10. maija. 

Runājot par iemesliem, kāpēc Jēkabpils autobusu parka vadītājs iesniedzis atlūgumu, Raivis Ragainis sacīja, ka Jānis Ščerbickis profesionālajā jomā pieņēmis citu, jaunu izaicinājumu. Neoficiāla informācija liecina, ka viņš, iespējams, vadīs SIA “Tukuma auto” Jēkabpils struktūrvienību.

Patlaban SIA “Jēkabpils autobusu parks” darbu vada prokūriste. Šajā amatā apstiprināta uzņēmuma direktora vietniece Aija Vetere.

Raivis Ragainis sacīja, ka patlaban Jēkabpils autobusu parkā sākusies darbinieku masveida atlaišana, jo no jūlija pasažieru pārvadāšanu lotē "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", ko līdz šim nodrošināja SIA “Jēkabpils autobusu parks”, darbu sāks konkursa uzvarētājs SIA “Tukuma auto”. Līdz ar to Jēkabpils autobusu parka pārziņā paliks tikai Jēkabpils pilsētas maršruti. 

Kā zināja teikt Jēkabpils novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers, tad no aptuveni 170 autobusu parka darbiniekiem, 104 tiekot atlaisti. Viņš arī piebilda, ka lielākajai daļai šoferu, kas zaudē darbu, tas, visticamāk, tikšot piedāvāts jaunajā uzņēmumā SIA “Tukuma auto”, kas no pašvaldības īrēšot arī lielāko daļu līdzšinējā autobusu parka teritorijas un ēkas. 

Atstājiet komentāru