2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

“Lidl” pāriet uz videi draudzīgu, termisku kases čeku papīru

“Lidl” pāriet uz videi draudzīgu, termisku kases čeku papīru

Šonedēļ “Lidl” veikalos Latvijā sākusies pāreja uz pilnīgi jaunu čeku papīru. Vizuāli atšķirīgais, gaiši zilais termiskais čeku papīrs ir saņēmis starptautisko FSC sertifikātu, kas apliecina, ka tas ražots videi draudzīgā veidā, bez ķīmiskām piedevām, informē Lidl latvijā pārstāvis Ingars Rudzītis.

Jaunais čeku papīrs ir izturīgs pret saules gaismu un to var ilgstoši uzglabāt, nebaidoties no teksta izbalēšanas. Ieviešot jauno pirkumu čeku papīru, uzņēmums sper vēl vienu soli pretī dabas resursu aizsardzībai un padara ikdienas iepirkšanos videi draudzīgāku. 

“Jaunā čeku papīra gaiši zilā krāsa izskaidrojama ar īpašo čeka ražošanas metodi. Čeka papīrs jau uzreiz tiek noklāts ar melnās tintes kārtiņu, kuru pēc tam nosedz plāns baltās krāsas slānis, tā radot papīra gaiši zilo toni. Čeka izdrukāšanas laikā veikala kases aparāts neizmanto melno tinti. Jaunais čeku papīrs ir eļļas un ūdens izturīgs, tāpēc tas iepirkumu maisiņā nesabojāsies saskarsmē ar citiem veikalā iegādātajiem produktiem,” stāsta Antra Birzule, “Lidl Latvija” Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja. Viņa arī norāda, ka jaunais čeku papīrs ir 100% pārstrādājams.  

Jaunais “Lidl” čeku papīrs ir brīvs no fenola, un tā ražošanā nav izmantotas ķīmiskas piedevas. Tādējādi jaunais čeku papīrs var tikt izmests un tālāk pārstrādāts bez uztraukuma. Starptautiskais FSC sertifikāts apliecina, ka “Lidl” čeku papīrs ir ražots planētas dabas resursiem saudzīgā veidā.

Atstājiet komentāru