2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Pabeigta Jēkabpils reģionālās slimnīcas Uzņemšanas nodaļas pārbūve un paplašināšana (FOTO)(PAPILDINĀTA)

(Pievienota 2., 3.,4. rindkopa)

Ceturtdien, 18.augustā, notika pārbūvētās Jēkabpils reģionālās slimnīcas Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļas svinīgā atklāšana, informē SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” Sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule. 

Nodaļu atklāja Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Ervīns Keišs, valdes loceklis Renārs Putniņš, Veselības ministrs Daniels Pavļuts, Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis un SIA “Jēkabpils PMK” valdes priekšsēdētājs Māris Dimants. 

Veselības ministrs Daniels Pavļuts uzsvēra, ka ieguldītos uzlabojumus Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļas darbībā izjutīs ikviens slimnīcas apmeklētājs. “Man ir liels prieks pusgada laikā būt jau otro reizi Jēkabpils reģionālajā slimnīcā un redzēt, ka labās pārmaiņas šeit turpinās. Jēkabpils slimnīca apsteidz pat universitātes slimnīcas, jo jau ir realizējusi gan Reanimācijas, gan Uzņemšanas nodaļu rekonstrukciju,” sacīja D.Pavļuts. 

Darbību jaunajās telpās paplašinātā Uzņemšanas nodaļa uzsāks augusta beigās. 

Pēc rekonstrukcijas Uzņemšanas nodaļas platība ir palielināta par teju 400 kvadrātmetriem. Turpmāk nodaļas darbs tiks organizēts atjaunotās un mūsdienīgās telpās, kas būs pieejamākas un ērtākas gan pacientiem, gan slimnīcas darbiniekiem. Telpās veikta pārbūve un visu iekšējo komunikāciju (ūdensvads, kanalizācija, apkure, ventilācija, kondicionēšana, elektroapgāde) nomaiņa, mēbeļu un iekārtu nomaiņa (jaunas gultas, guļrati, piederumu skapīši, u.c.). Tāpat projekta ietvaros veikta medicīnas iekārtu bāzes atjaunošana Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, iegādājoties un uzstādot jaunu stacionāro digitālo rentgena aparātu un jaunu datortomogrāfu radioloģisko izmeklējumu veikšanai. Tas ļāvis būtiski uzlabot diagnostikas iespējas, veicot ātrākus un precīzākus izmeklējumus. 

Paplašinātā Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļa turpmāk nodrošinās ne tikai diennakts neatliekamo palīdzību (tajā skaitā traumpunkta pieejamību), bet arī novērošanu observācijas gultās un plānveida pacientu uzņemšanu. Proti, tiks nodalītas atsevišķi pacientu plūsmas – ar neatliekamo palīdzību nogādātie, pacienti, kas vēršas pēc savas iniciatīvas neatliekamas, akūtas palīdzības saņemšanai vai uz plānveida stacionēšanu.

Labiekārtota arī slimnīcas apkārtne – izbūvēts panduss, lai cilvēki ar kustību traucējumiem un vecāki ar bērnu ratiņiem ērtāk nokļūtu stacionārā, kā arī veikta teritorijas apzaļumošana un soliņu uzstādīšana.  

Neatliekamās palīdzības un Uzņemšanas nodaļas rekonstrukcija ir viena no ERAF projekta “Stacionārās un ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”, uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību” aktivitātēm. Būvdarbus veic ģenerāluzņēmējs SIA “Jēkabpils PMK”. Projekta mērķis ir attīstīt slimnīcas veselības aprūpes infrastruktūru un uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību reģiona iedzīvotājiem gan stacionārā, gan ambulatorajā daļā. Būvniecības darbi norit pa kārtām, nepārtraucot slimnīcas un poliklīnikas pakalpojumu sniegšanu pacientiem. 

Uzņemšanas nodaļas būvniecības izmaksas ir EUR 2 321 397 (t.sk. PVN). Kopējais ERAF projekta “Stacionārās un ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”, uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību” finansējums ir 6,6 miljoni eiro (ietverot gan stacionāra 1.stāva, gan Ambulatorās daļas jeb poliklīnikas pārbūvi).

Foto: Kaspars Siliņš

Komentāri (0-1/1)

  • Rezume
    18.08.2022 17:25
    Ja būtu operatīvāks un kvalitatīvaks uzņemsanas nodaļas darbs, būtu daudz labāk, nekā tas pompozais un dargais remonts!

Atstājiet komentāru