2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils novada pašvaldībā iesniegts atzinums par olu ražotnes izveides Krustpils pagastā ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojums

Jēkabpils novada pašvaldībā iesniegts atzinums par olu ražotnes izveides Krustpils pagastā ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojums

Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā publicēts paziņojums par SIA “GALLUSMAN” Olu un olu produktu ražotnes kompleksa izveides ietekmes uz vidi novērtējuma Ziņojuma iesniegšanu pašvaldībā. Paredzētā darbība - Olu un olu produktu ražotnes kompleksa izveide Jēkabpils novada Krustpils pagastā.

Ražotne atradīsies bijušā lidlauka teritorijā, Jēkabpils novada Krustpils pagasta teritorijā, zemes vienībās - “Pasilnieki”, “Logistikas parks”, “Lidlauka ceļi”,  “Lidlauka taka” un “Pasile”. Olu ražotni būvēt un ar olu ražošanu nodarboties iecerējis SIA “GALLUSMAN”. 

Vides pārraudzības valsts birojs 2020.gada 8.jūlijā pieņēma lēmumu par ietekmes uz vidi novērtējuma piemērošanu vistu novietņu kompleksa - olu un olu produktu ražotnes izveidei Krustpils novada Krustpils pagastā un .2020. gada 5.oktobrī izsniedza ietekmes uz vidi novērtējuma programmu. Pārstrādātais Ziņojums iesniegts Vides pārraudzības valsts birojā 2022.gada 7.februārī, precizētie pielikumi iesniegti 2022.gada 9.martā un 4.aprīlī. Aktuālā Ziņojuma versija iesniegta 2022. gada 27. jūnijā, precizētie pielikumi iesniegti 2022. gada 5. un 7. jūlijā.
Ziņojuma sagatavotājs: SIA “Geo Consultants”.

Paredzēts izbūvēt 16 dējējvistu novietnes ar 5,36 milj. putnu vietām un 9 jaunputnu novietnes ar 1 milj. jaunputnu vietām. Kompleksa plānotais ražošanas apjoms ir ap 1 800 milj. olu gadā (plānotā realizācija ~ 60% olu, ~ 40% olu produkti). Paredzēts izbūvēt putnu barības ražošanas iecirkni aptuveni 241 000 t barības ražošanai, kā blakusproduktu saražojot arī 14 000 t nerafinētas rapšu eļļas (gan pašpatēriņam, gan realizācijai). Ietekmes uz vidi novērtējuma gaitā tika samazināts paredzētās darbības apjoms, kā rezultātā samazinās visu pārējo produktu un blakusproduktu apjomi. Sākotnēji tika plānots izbūvēt 18 dējējvistu un 12 jaunputnu novietnes attiecīgi 6 milj. un 1,4 milj. putnu vietām.

Ar Ziņojumu un tā pielikumiem var iepazīties Ziņojuma sagatavotāja SIA “Geo Consultants” tīmekļa vietnē www.geoconsultants.lv, sadaļā “Vides izpēte”, “Paziņojumi (IVN)”.

Atstājiet komentāru