2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

LAD: Jēkabpils apkārtnē plūdu dēļ varētu būt cietuši lauki aptuveni 300 hektāru platībā

LAD: Jēkabpils apkārtnē plūdu dēļ varētu būt cietuši lauki aptuveni 300 hektāru platībā

Jēkabpils apkārtnē plūdu dēļ varētu būt cietuši lauki aptuveni 300 hektāru platībā, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) dati.

Kā norādīja LAD, dienests pēc plūdu beigām veica pārbaudes gandrīz 700 hektāru platībā, kas plūdu laikā atradās zem ūdens vai tās skarā ledus vižņi.

LAD šobrīd nevar precīzi pateikt, cik liela teritorija ir cietusi, bet prognozē, ka tie varētu būt aptuveni 300 hektāri.

Dienestā stāstīja, ka lielas platības aizvien ir ļoti mitras, un vietām ir vērojumi ūdens radīti izskalojumi. Tā kā platības atkal ir pārklājis sniegs un nav aktīvs ziemāju veģetācijas periods, tad vēl nevar precīzi pateikt, cik hektāru zemes būs neatgriezeniski sabojāts.

To pavasarī varēs pateikt skaidrāk.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz plūdiem Jēkabpils apkārtnē, zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) uzdeva LAD apzināt situāciju un iespējamos postījumus, lai vēlāk lemtu par turpmāko atbalstu lauksaimniekiem.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru