2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

20. maijā norisināsies dārzkopjiem tik gaidītie – SIA “SEDUMI” Dārza svētki

Sestdien, 20. maijā, tirdzniecības centra “Sedumi” pagalmā (Brīvības ielā 301a, Jēkabpilī) SIA “Sedumi” un kokaudzētava “Meža rasas” aicina uz tradicionālajiem un dārzkopjiem tik gaidītajiem – “Dārza svētkiem”.

Šogad Dārza svētki norisināsies jau 12. reizi. Ja nebūtu bijis Covid-19 pandēmijas izraisītais divu gadu pārtraukums, tad šis būtu svētku 14. gads, jo tradīcija aizsākās 2009. gadā.

Arī šogad, tāpat kā pērn, Dārza svētki sāksies jau no paša rīta – pulksten 8.00, kur ārpus veikala un dārzniecības telpām “Sedumi”, kā arī stādaudzētava “Meža rasas” un sadarbības partneri, piedāvās savu sortimentu.

SIA “Sedumi” pārstāve Aija Bojāre teic, ka šogad būs pieejama ļoti liela augļu koku dažādība. Neizpaliks arī īpaši piedāvājumi, piemēram, melnās avenes. Tāpat arī joprojām dārzkopjiem topā ir krūmmellenes un ēdamie pīlādži, kas arī būs nopērkami. Pārdošanā būs arī vairāk kā 10 šķirnes “Sedumos” audzētu zemeņu.

Aija Bojāre piebilst, ka Dārza svētkos tradicionāli aicina piedalīties tos sadarbības partnerus, kuru piedāvātā produkcija nav SIA “Sedumi” sortimentā, kas katru gadu tiek paplašināts. Ja iepriekšējos gadus rozes varēja nopirkt tikai no svētkos pieaicinātajiem tirgotājiem, tad tagad pārdošanā būs  gan “Sedumi” audzētās, gan arī no Saukas pagasta stādaudzētavas “Ārītes” un Amatas novada stādaudzētavas “Māras darzs”. Aija Bojāre atzīmē, ka SIA “Sedumi” pārdošanā ir vairāk kā 100 šķirnes rožu stādu.

Tāpat arī Dārza svētkos būs plašs peoniju un hortenziju stādu piedāvājums, kas joprojām ir dārzkopju iecienīti ziedi. Šogad jau ierastajam klāstam klāt nākušas vairākas jaunas šķirnes. Kā ierasts, pārdošanā būs ne tikai SIA “Sedumi” audzētās ziemcietes, bet arī no sadarbības partneriem – Talsu novada “Puķu Lauku” ziemcietes, kā arī ziemcietes no Krimuldas stādu audzētavas “Baižas”.

Aija Bojāre atklāj, ka Dārza svētkiem taupa īpašas, nokarenās pelargonijas, kas šajā pavasarī tirdzniecībā vēl nav piedāvātas. Tā kā SIA “Sedumi” neaudzē mārtiņrozes un asteres, bet dārzkopji vēlas iegādāties šo ziedu stādus, tad 20. maijā tos tirgos sadarbības partneri no Jēkabpils novada. Savukārt SIA “Sedumi” audzē un tirgo krizantēmu stādus podos, kas arī būs pieejami Dārza svētkos.
Lai arī “Dārza svētki” vairāk asociējas kā puķu svētki, plašā klāstā būs nopērkami arī dārzeņu stādi – tomāti, gurķi, paprika, baklažāni un citi, kā arī garšaugi. Aija Bojāre piebilst, ka pārdošanā būs gan hibrīdie, gan kolekciju tomāti.

Dārza svētkos, kā ierasts būs pieejama dažādu populāru zīmolu tehnika un instrumenti. Taču šogad uzsvars tiek likts uz akumulatoru instrumentiem, proti, būs pieejami gan trimmeri, gan dzīvžogu un zālāju šķēres, gan citi, kur darbam vairs nevajag ne degvielu, ne elektrību. Šogad uzsvars tiek likts arī uz robotiem. Būs pieejamas konsultācijas, apraksti, stāsti, jo robotu izmantošana ikdienā kļūst arvien populārāka. Dārza svētkos būs iespēja redzēt un novērtēt, kā reāli dabā darbojas dažādi roboti. Neizpaliks arī iecienītāko zīmolu darba instrumenti, gan biežāk pieprasītie, gan tie, kas ikdienā nav pieejami veikalu plauktos, bet sastopami izstādēs vai gadatirgos.

Arī šogad Dārza svētkos piedalīsies amatnieki, piedāvājot keramikas un koka izstrādājumus. Kā ierasts būs arī mājražotāju piedāvātie sieri, maizītes un citi gardumi.

Aija Bojāre norāda, ka Dārza svētkos gan SIA “Sedumi” produkcijai, gan sadarbības partneru piedāvātajiem stādiem un precēm būs atlaides. SIA “Sedumi” akcijas cenas piedāvātajai produkcijai plānotas līdz 75%, kur vienai stādu grupai var būt lielākas, citai mazākas atlaides, atkarībā no pieprasījuma tirgū.

Komentāri (0-2/2)

  • POGA
    14.05.2023 00:05
    20. maijs ir strādājošā sestdiena. Kā tad domes dāmas tiks uz Sedumiem?
    Bojārei laikam vienalga par cilvēkiem no VID,tiesas,domes,VSSA... Viņi visi strādā 20.maijā.
  • Jēkabpiliete
    11.05.2023 07:30
    Cenas gan kosmiskas!

Atstājiet komentāru