2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Arī jūnijā Jēkabpilī turpinās samazināties siltumenerģijas tarifs

Arī jūnijā Jēkabpilī turpinās samazināties siltumenerģijas tarifs

Vairākās apdzīvotās vietās siltumenerģijas tarifi turpinās samazināties arī jūnijā. No 1. jūnija tie būs zemāki Ķekavā, Limbažos, Umurgas ciemā, Valmierā, Aizkrauklē, Jēkabpilī un Baložos, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji. 

Jēkabpilī no 1.jūnija tarifs saruks par 8,7 % un tas būs 98,90 eiro par megavatstundu, pašreizējo 108,38 eiro par megavatstundu vietā.

Jau ziņots, ka SIA "Jēkabpils siltums" siltumenerģijas tarifu samazina jau vairākus mēnešus pēc kārtas - maijā par 4,5% un aprīlī par  17,47 procentiem.

Siltumenerģijas tarifs samazinājies, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam, kā arī ieņēmumu palielinājumam no pārdotās elektroenerģijas, kas ļauj samazināt uz siltumenerģijas ražošanu attiecināmās izmaksas.

SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola skaidro, ka apkures sezona ir noslēgusies, tomēr māju apsaimniekotāji siltumenerģiju turpina izmantot ūdens uzsildīšanai, nodrošinot māju iedzīvotājus ar karstā ūdens padevi. Tamdēļ pozitīvi vērtējama siltumenerģijas tarifu samazināšanās arī vasaras mēnešos, ņemot vērā, ka karstā ūdens sagatavošanas maksas aprēķinā piemēro SPRK apstiprinātos siltumenerģijas gala tarifus.

Atstājiet komentāru