2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

“Lidl” veikalos ģimenes iepirkumu “grozs” ir par  trešdaļu lētāks!

“Lidl” veikalos ģimenes iepirkumu “grozs” ir par trešdaļu lētāks!

Šonedēļ publiskotais ikdienas produktu “groza” cenu salīdzinājums liecina – mērojoties cenās ar diviem Latvijas lielākajiem mazumtirdzniecības tīkliem, “Lidl” uzrāda līdz pat 36,95% zemākas cenas vienādu produktu “grozam”, portālu Radio1.lv informēja Lidl Latvija pārstāvis Ingars Rudzītis.

“Lidl” veikalos lielais produktu “grozs” izmaksāja 70,37 eiro. Tikmēr “Maxima” veikalos līdzvērtīgs produktu daudzums maksātu 79,68 eiro jeb par 13,45% vairāk, bet “Rimi” veikalos šāds pats iepirkumu daudzums izmaksātu jau 96,18 eiro, kas būtu par 36,95% dārgāk. 

“Mēs turam saviem klientiem doto solījumu – “Lidl” vienmēr piedāvās kvalitatīvas preces par izdevīgāko cenu!” saka Tomass Delle, “Lidl Latvija” Mārketinga vadītājs.   

Tirgus pētījumu kompānijas “NielsenIQ” pētījuma dati* liecina, ka 69% Latvijas iedzīvotāju pēdējo divu gadu laikā ir mainījuši savus iepirkšanās paradumus, lai kontrolētu izmaksas, koncentrētos uz izdevīgākām cenām un izmantotu piedāvātās atlaides. Lai klientiem palīdzētu pieņemt budžetam izdevīgus lēmumus, “Lidl Latvija” regulāri veic ģimenes iepirkumu “groza” cenu salīdzinājumu. 

Kā tiek veikts cenu salīdzinājums? 

Cenu salīdzinājuma veikšanai “Lidl” speciālisti ir izveidojuši īpašu iepirkumu sarakstu ar 36 ikdienas pamatproduktiem. Tajā iekļauti produkti, kas kvalitātes un sastāva ziņā ir līdzvērtīgi - piena produkti (piens, kefīrs, biezpiens, siers, jogurts, biezpiena sieriņi u.c.). gaļa un gaļas produkti (cūkgaļa, vistas gaļa, vārīta desa), augļi un dārzeņi (kartupeļi, sīpoli, tomāti, āboli u.c.) un citi pārtikas produkti (maize, marinēti gurķi, griķi, rīsi, rieksti, kafija u.c.). Tāpat sarakstā iekļauti pamata sadzīves produkti, kas tiek lietoti gandrīz katru dienu, piemēram šampūns, ziepes, zobu pasta, tualetes papīrs u.c. 

Visu iepirkumu sarakstā iekļauto produktu cenas tiek pārbaudītas un salīdzinātas, veicot kontrolpirkumus “Lidl”, “Maxima” un “Rimi” veikalos. Cenas fiksētas proporcionāli pēc svara un izmēra, un šis salīdzinājums neietver “Lidl” akcijas piedāvājuma cenas. Pilnais salīdzināto preču saraksts pieejams: https://www.lidl.lv/lv/izdevigi 

*NielsenIQ pētījums, veikts 2023. gada janvārī – februārī

Atstājiet komentāru