2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

“Lidl” taromātos 5 mēnešu laikā senioriem saziedoti 12 869 eiro, aicina ziedot arī Saulgriežos

“Lidl” taromātos 5 mēnešu laikā senioriem saziedoti 12 869 eiro, aicina ziedot arī Saulgriežos

Latvijas Samariešu apvienība (LSA) un “Lidl” ar prieku ziņo, ka šī veikalu tīkla taromātos klienti šogad ir saziedojuši jau 12 869 eiro, lai atbalstītu vientuļos seniorus projektā “Vecums nav vientulība”. Šis nozīmīgais ziedojumu kopapjoms sasniegts 2023. gada pirmo piecu mēnešu laikā, apliecinot Latvijas sabiedrības dāsnumu un iejūtību, informē Lidl Latvija pārstāvis Ingars Rudzītis un Latvijas Samariešu apvienības pārstāve Dagnija Kaklautiņa.

Latvijas Samariešu apvienība un “Lidl” aicina iedzīvotājus arī pēc vasaras Saulgriežiem tikpat aktīvi ziedot svētku laikā iztukšoto dzērienu taru, lai turpinātu sniegt ieguldījumu šajā projektā, kā arī  veicinātu Latvijas vides ilgtspējību un depozīta taras otrreizējo pārstrādi.

“Pateicoties sabiedrības atsaucībai un “Lidl” līdzdalībai, LSA projekts “Vecums nav vientulība” salīdzinoši īsā laikā ir saņēmis ievērojamus līdzekļus. Arī mēs paši ziedojam taras depozīta maksu un novērojam, ka daudziem tas ir visas ģimenes lēmums. Dzirdam, kā bērniem tiek skaidrots, kāpēc jānodod pudeles un kāpēc ir svarīgi palīdzēt tiem, kuriem klājas grūtāk kā mums. Īpaši aizkustina, ka šādā veidā bērni ar sapratni ziedo savu potenciālo kabatas naudu. Mēs šo ģimenisko vēstījumu kopā ar sarūpēto atbalstu cenšamies nodot senioriem – siltumu, kas nāk no kādas ģimenes. Ikviens var palīdzēt sasildīt kāda vientuļa sirmgalvja sirdi,” uzsver Andris Bērziņš, Latvijas Samariešu apvienības (LSA) vadītājs.

“Ikmēneša ziedojuma apjomi  “Lidl” veikalu taromātos liecina, ka ziedot, nododot taru,  ir viegli un ātri. Tādēļ to izvēlas stabils klientu loks, kuriem ir būtiski atbalstīt mazturīgos seniorus. Ir prieks, ka ar ziedojumu iespēju caur depozīta sistēmu, ir izdevies pievērst uzmanību tādam sociāli jūtīgam jautājumam kā vientuļo sirmgalvju iztika, aprūpe un dzīves kvalitāte, ” saka “Lidl Latvija” Korporatīvās komunikācijas vadītāja Dana Hasana.

Projektā “Vecums nav vientulība” saziedotos līdzekļus izmanto, lai uzlabotu senioru dzīves kvalitāti visā Latvijā. Tas ietver pārtikas un mājsaimniecības preču iegādi pirmās nepieciešamības vajadzībām, kā arī personīgās vizītes un sadzīves pakalpojumu veikšanu, lai uzlabotu vientuļo senioru socializēšanos un dzīvesprieku. 

Dubultojot 2022.gadā taromātos klientu ziedoto depozīta summu, “Lidl Latvija” ziedoja vairāk kā 5000 EUR Latvijas Samariešu apvienības mobilā aprūpes centra labiekārtošanai, lai vientuļajiem senioriem reģionos varētu sniegt vēl labāku palīdzību ikdienas higiēnas jautājumos. Par ziedoto summu mobilais busiņš tika aprīkots ar autonomu apsildes iekārtu un elektrisko pacēlāju mazkustīgiem aprūpējamajiem.

Atstājiet komentāru