2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Valdība pieņem noteikumus vairāk nekā 12 miljonu eiro piesaistīšanai Jēkabpils pretplūdu pasākumiem

Valdība pieņem noteikumus vairāk nekā 12 miljonu eiro piesaistīšanai Jēkabpils pretplūdu pasākumiem

Jēkabpils pretplūdu pasākumiem tiks piesaistīti vairāk nekā 12 miljoni eiro, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi Eiropas Savienības kohēzijas programmas pasākuma "Nacionālas nozīmes plūdu un krasta erozijas pasākumi" pirmajai projektu iesniegumu atlases kārtai.

Pirmās atlases kārtas īstenošanai pieejamais kopējais finansējums plānots vismaz 12,7 miljoni eiro. No tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums plānots 10,8 miljoni eiro.

Kā skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, paredzēti neatliekami pasākumi Jēkabpils aizsargdambja stiprināšanā, kas jāveic līdz 2024.gadam.

Tostarp paredzēta aizsargdambja kreisā krasta pārbūve 5,2 kilometru garumā, aizsargdambja labā krasta pārbūve 1,2 kilometru garumā, papildu pretplūdu zaļās infrastruktūras izveide. 

Kā ziņots, valdība iepriekš atbalstīja 898 613 eiro piešķiršanu Jēkabpils novadam aizvadītās ziemas plūdu radīto postījumu novēršanai.

Ministru kabineta rīkojums paredz piešķirt Jēkabpils novada pašvaldībai finansējumu, lai segtu daļu no izdevumiem par janvāra plūdu krīzes laikā jau paveiktajiem dambja avārijas stiprināšanas darbiem un primārajiem pasākumiem plūdu seku novēršanai, kā arī par plūdos cietušo pašvaldības infrastruktūras objektu atjaunošanu pašvaldības teritorijā.

Šī gada janvārī Daugavā pie Jēkabpils sakrājās vižņi un sākās plūdi. Plūdos cieta pilsētas aizsargdambis, kas atsevišķās vietās tika izskalots un bija steidzami jālabo. Taču pašvaldība draudošo krīzi novērsa.

Komentāri (0-1/1)

  • Rupucs
    27.06.2023 18:27
    Lūdzu,Valsts kontrole,esiet blakus un veiciet kontroli,lai ne cents"ne pa labi-ne pa kreisi".

Atstājiet komentāru