2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Godināti labākie Zemgales plānošanas reģiona uzņēmēji, tajā skaitā trīs no Jēkabpils novada (FOTO)

Pagājušās nedēļas izskaņā jau astoto reizi Rundāles pils Baltajā zālē tika godināti labākie Zemgales plānošanas reģiona uzņēmēji, informē Zemgales plānošanas reģions.

Konkursa "Gada uzņēmējs Zemgalē 2023" laureātu godināšana ir nu jau par tradīciju kļuvis pasākums, kas novembra izskaņā pulcē uzņēmējus no sešām pašvaldībām, atzīmē konkursa organizatore, Zemgales Uzņēmējdarbības centra vadītāja Mairita Pauliņa.

Kategorijā "Gada jaunais uzņēmējs" balvu saņēma uzņēmumi "Brokastu māja" no Jelgavas, "Dainiko" no Aizkraukles novada, "MKrestorāns" no Bauskas novada, Dobeles novada uzņēmuma "Fenneks" zīmols "BergiFood", "Sajūtu māja" no Jelgavas novada un "Botanical shaman" no Jēkabpils novada.

Kategorijā "Gada mazais/mikro uzņēmējs" balvu saņēma Jelgavas uzņēmums "Agerona", uzņēmums "Rozīne" no Aizkraukles novada, "Stelpes mineral water" no Bauskas novada, "Dream" no Dobeles novada, uzņēmējs Edgars Gūtmanis ar savu saimniecību "Dzērves" Jelgavas novadā un uzņēmums "Kapačmuiža" no Jēkabpils novada.

Kategorijā "Gada vidējais/lielais uzņēmējs" par Zemgales plānošanas reģiona labākajiem atzīti uzņēmumi "Jelgavas Tipogrāfija" no Jelgavas, "IMIga" no Aizkraukles novada, "Vizulo" no Bauskas novada, "Latvia Packing" no Dobeles novada, "WWL Houses" no Jelgavas novada un "Easywood" no Jēkabpils novada.

Uzņēmēju godināšanas pasākumu organizē Zemgales plānošanas reģions, savukārt pretendentus izvirza Zemgales pašvaldības, nominantus iedalot trīs kategorijās - "Gada jaunais uzņēmējs", "Gada mazais/mikro uzņēmējs" un "Gada vidējais/lielais uzņēmējs".

Izvirzot pretendentus, katra pašvaldība izvērtē pretendenta ieguldījumu pašvaldības attīstībā; tiek vērtēts, vai uzņēmēja darbība sniedz ieguldījumu pašvaldības attīstībā un tas ievēro ilgtspējas un sociālos principus; vai tā darbība ietekmējusi novada un reģiona ekonomisko izaugsmi, un palīdz risināt sociālās problēmas.

Tāpat tiek vērtēts pretendenta ieguldījums sadarbības veidošanā ar citiem uzņēmējiem un organizācijām. Vēl viens kritērijs ir pretendenta radošums, proti, vai uzņēmējs savā darbībā izmanto radošus risinājumus, izmanto vai ievieš jaunas tehnoloģijas, rada jaunus produktus un pakalpojumus, inovatīvi pieiet produkta piegādei un tamlīdzīgi.

Par iegūto titulu visi laureāti saņēma īpaši darinātu piemiņas zīmi, Atzinības rakstu un naudas balvu 500 eiro apmērā.

Foto: Zemgales plānošanas reģions

Atstājiet komentāru