2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpilī no decembra, samazinot siltumenerģijas tarifu par 3,6 procentiem, viena no lētākajām apkurēm valstī

Jēkabpilī no decembra, samazinot siltumenerģijas tarifu par 3,6 procentiem, viena no lētākajām apkurēm valstī

Jēkabpilī siltumenerģijas tarifs no decembra samazināsies par 3,6% un būs 61,34 eiro par megavatstundu (MWh), liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) sniegtā informācija.  SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa.

Patlaban Jēkabpilī siltumenerģijas tarifs ir viens no zemākajiem valstī. SIA “Jēkabpils siltums” skaidro, ka tarifa izmaiņas ir saistītas ar kurināmā - šķeldas, iepirktās siltumenerģijas un dabasgāzes - cenas izmaiņām.

SPRK Enerģētikas departamenta direktors Jānis Negribs norāda, ka kurināmā resursu tirgos būtiskas izmaiņas nav notikušas, vienlaikus, saglabājoties zemai gaisa temperatūrai, energoresursu cenas var pieaugt.

"Iedzīvotājiem Latvijā noteikti jāņem vērā, ka aukstāka laika iestāšanās būs jūtama arī decembrī saņemtajos siltumenerģijas rēķinos saistībā ar lielāku patērēto siltumenerģijas daudzumu apkurei. Līdz ar to arī pie zemākiem tarifiem rēķina apmērs var būt lielāks, salīdzinot ar saņemto rēķinu novembrī," pauž Negribs.

"Jēkabpils siltums" ir Jēkabpils novada pašvaldības uzņēmums. Tā apgrozījums 2022.gadā bija 6,59 miljoni eiro, bet peļņa - 0,69 miljoni eiro.

Komentāri (0-2/2)

  • Pils rajons
    12.12.2023 15:36
    Pils rajons domei diez vai interesē. Te ir cita pasaule...diemžēl. Daļa māju biedrību apsaimniekošanā. Ir palaimējies tām mājām, kur pārvaldnieks ir saimnieks, cilvēcisks, gatavs uzklausīt un risināt problēmas. Taču , ja iedzīvotājam ir tikai pienākums samaksāt laikā , un gadiem nav atskaites kur tiek lietota viņu naudiņa, arī par siltumu atliek tikai klusēt. Par visu klusēt, citādi būsi ienaidnieks... Dzīvokļos 17-18 grādi, m2 izmaksas ...vienkārši rekordistes ne tikai Jēkabpilī- gadiem...
  • Pils rajons
    01.12.2023 14:50
    Kāpēc katru reizi tiek ignorēts Pils rajona siltuma tarifs? Tas nebūt nav tas zemākais valstī. Ko dome ir ir gada laikā darījusi,lai uzlabotu kurinātavu un arī samazinātu Pils rajona siltuma tarifus???
    Pat ķieģeļu mikrorajonā vasarā siltumtrasi remontēja.

Atstājiet komentāru