2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

BVKB aizliedz ekspluatēt apkures katla sprādzienā cietušo tirdzniecības centra "Atpūta" ēku

BVKB aizliedz ekspluatēt apkures katla sprādzienā cietušo tirdzniecības centra "Atpūta" ēku

Pēc traģiskā negadījuma Jēkabpilī tirdzniecības centrā “Atpū¬ta”, kurā, uzsprāgstot apkures katlam, gāja bojā darbinieks, ne tikai uzsākts kriminālprocess, bet arī citas kontroles institūcijas veic vairākas pārbaudes

Valsts darba inspekcija ir sākusi lietas apstākļu no¬skaidrošanu, lai saprastu, vai šis notikums ir uzskatāms par nelaimes gadījumu darbā un izmeklējams. Tāpat arī ēku pēc negadījuma ir apsekojuši Būvniecības valsts kontroles biroja speciālisti (BVKB).

Jēkabpils novada būvvaldes vadītāja Inga Līce-Vilciņa laikrakstam “Ceturtdiena” sacīja, kas BVKB eksperti snieguši atzinumu, ka ēka nav ekspluatējama, jo nav droša. Būvniecības valsts kontroles biroja speciālisti re¬komendējusi veikt ēkas tehnisko ekspertīzi un būvdarbus, novēršot bojājumus, kas ēku padara neizmantojamu. 
 
Jau ziņots, ka Jēkabpilī, uzsprāgstot apkures katlam, tirdzniecības centrā "Atpūta" sprādziena rezultātā gājis bojā 1969.gadā dzimis vīrietis. Trešdien, 17.janvāra rītā tika saņemts izsaukums uz Viestura ielu Jēkabpilī. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg sadzīves mantas ēkas pagrabstāvā 15 kvadrātmetru platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pārmeklējot ēku, atrasts bojāgājušais, kā arī konstatēti ēkas konstrukciju bojājumi. Sprādziena rezultātā pagrabā esot sagruvušas nenesošās sienas, un 1. stāvā grīdā par 20 cm nobīdījušies paneļi.