2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Zasas ciemā siltumapgādes pakalpojumus turpmāk nodrošinās SIA “Aknīstes Pakalpojumi”

Zasas ciemā siltumapgādes pakalpojumus turpmāk nodrošinās SIA “Aknīstes Pakalpojumi”

Lai panāktu siltumenerģijas pakalpojuma efektīvāku veikšanu, kā arī optimālu izdevumu veidošanos, Zasas pagasta Zasas ciemā siltumapgādes pakalpojumus turpmāk nodrošinās SIA “Aknīstes Pakalpojumi”, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Šobrīd siltumapgādes pakalpojumu Zasā daudzdzīvokļu mājām Sila iela 1, 4, 5, Zaļā iela 5, Lauku iela 1, 3, Sila iela 2 un 2a nodrošināja Zasas pagasta pārvalde no Zasas katlu mājas.

Pašvaldībā secināts, ka lietderīgāk būtu, ja siltumenerģijas pakalpojumu nodrošinātu un siltumapgādes pakalpojumu sniegšanas tiesības tiktu nodotas SIA “Aknīstes Pakalpojumi”, ņemot vērā uzņēmuma rīcībā esošos resursus un pieredzi.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Aknīstes Pakalpojumi” ir 100% Jēkabpils novada pašvaldības kapitālsabiedrība. Līdz šim tā sabiedrisko siltumapgādes pakalpojumu sniedza Aknīstes pilsētā.

Jēkabpils novada dome 2024. gada 28. marta sēdē nolēma uzdot SIA “Aknīstes Pakalpojumi” nodrošināt sabiedriskos centralizētās siltumapgādes pakalpojumus arī Jēkabpils novada Zasas pagasta Zasas ciemā.

SIA “Aknīstes Pakalpojumi” lietošanā tiks nodota Zasas katlu māja kopā ar apkures sistēmas aprīkojumu, katlu mājas laukums, nožogojums, siltummezgli, siltumtrases, siltumskaitītāji. Slēdzot rakstveida līgumu, manta kapitālsabiedrībai tiek nodota bezatlīdzības lietošanā uz laiku, kamēr ar uzņēmumu spēkā būs līgums par sabiedrisko siltumapgādes pakalpojumu sniegšanu Zasas ciemā.

Līdz 1. augustam Zasas daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Sila iela 1, Sila iela 4, Sila iela 5, Zaļā iela 5, Lauku iela 1, Lauku iela 3, Sila iela 2 un Sila iela 2a pārvaldniekiem jānoslēdz ar SIA “Aknīstes Pakalpojumi” līgumi par siltumenerģijas piegādi un lietošanu attiecīgajai dzīvojamai mājai.

Līdz 2024. gada 1. jūnijam ēku pārvaldniekiem jānodrošina SIA “Aknīstes Pakalpojumi” ar informāciju, kas nepieciešama šī lēmuma un līguma par siltumenerģijas piegādi un lietošanu noslēgšanai un pienācīgai izpildei.

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 17.2 pants noteic, ka līgumu par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamā pakalpojuma nodrošināšanu slēdz dzīvojamās mājas īpašnieks un attiecīgā pakalpojuma sniedzējs. Dzīvojamās mājas kopīpašnieki vai dzīvokļu īpašumu mājā — dzīvokļu īpašnieki, pamatojoties uz likumā noteiktajā kārtībā pieņemtu īpašnieku lēmumu, pilnvaro vienu personu, kas var būt arī pārvaldnieks, pakalpojuma līguma noslēgšanai. Pilnvarotā persona slēdz pakalpojuma līgumu visu dzīvojamās mājas īpašnieku vārdā.

Līdz 31. jūlijam SIA “Aknīstes Pakalpojumi” būs jāiesniedz Jēkabpils novada domei apstiprināšanai siltumenerģijas tarifs.

Atstājiet komentāru